12 Haziran 2016 08:59

Mülkiyeliler Birliği’nde 'işten çıkarma' tartışması

Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu'nun 4 çalışanını mali gerekçeler işten çıkarması, bir grup Mülkiyeli tarafından protesto edildi.

Paylaş

Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu'nun 4 çalışanını mali gerekçeler işten çıkarması, bir grup Mülkiyeli tarafından protesto edildi. Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan protestoda, “Madem ekonomik gidişat kötü, neden birkaç ay önce yaptığımız Genel Kurulda, bize kâra geçtik, ekonomik olarak düze çıktık denildi, ekonominin kötü olduğu, işçi çıkartılacağı neden söylenmedi” denildi.

Açıklamayı yapan İlker Akcasoy, yönetimin işten çıkarmaya dair açıklamasının ikna edici olmadığını belirterek, yıllarca Mülkiyeliler Birliğine emek vermiş insanların haklarını vermeden işten çıkarıldığını söyledi. Akcasoy, işçiler işe geri alınmadığı takdirde aidatlarını ödemeyeceklerini söyledi. Açıklamanın ardından üyeler alkışlarla yönetimi protesto etti.

MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ’NDEN YANIT

Mülkiyeliler Birliği ise yazılı bir açıklama yaparak iddialara yanıt verdi. Eleştirilerin haksız olduğu belirtilen açıklamada, işten çıkarılanların tüm haklarının gözetildiği, işten çıkarılanların emekli ya da emekliliği gelmiş kişiler olduğu savunması yapıldı. Açıklamada, “İlgili personele hiçbir zorlama yapılmamış, hatta ilgili belgeleri imzalamadan mutlaka incelemeleri, gerekirse hukuki açıdan da inceletmeleri istenmiş, bir hata olması halinde hemen düzeltileceği de vurgulanmıştır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Suruç için adalet kadınlar için adalet'

SONRAKİ HABER

Hükümetin madalyasını iş yasasına tepki olarak reddetti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...