02 Mayıs 2012 11:55

‘İstense tutuklu vekiller 3 günde çıkar’

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM’de dün bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorusu üzerine Kart, tutuklu milletvekilleri konusuna çözüm bulabilmek için anayasa değişikliğinin zorunlu olmadığını ifade etti.Kart, “Ceza Muhakemesi Kanununun 100. maddesi, 108. maddesi ya da Milletvekili Seçimi Kanununun 11. m

‘İstense tutuklu vekiller 3 günde çıkar’
Paylaş

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM’de dün bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorusu üzerine Kart, tutuklu milletvekilleri konusuna çözüm bulabilmek için anayasa değişikliğinin zorunlu olmadığını ifade etti.

Kart, “Ceza Muhakemesi Kanununun 100. maddesi, 108. maddesi ya da Milletvekili Seçimi Kanununun 11. maddesinde yapılacak düzenleme ile bu konuya 3 gün içinde çözüm bulmak mümkün” dedi.
Kart, çözüm konusunda AKP’nin isteksiz olduğunu belirterek, “Bu konuda Başbakan ve hükümet tutuklu vekillerini rehin almış durumda” dedi.

‘TBMM’NİN SORUNU’

Tutuklu vekillerin durumunun, TBMM’nin sorunu olduğuna dikkat çeken Kart, AKP’nin demokrasiye inandığı takdirde, “Diğer üç muhalefet grubunun getirdiği öneriye destek” vermesi gerektiğini belirtti.  
Ancak bunun böyle olmadığını belirten Kart, “Ama burada da AKP’nin ikiyüzlü, riyakar tutumunu görüyoruz” dedi. (ANKARA)


‘ADRESE TESLİM ÖZELLEŞTİRMELER’

Kart, basın açıklamasında yapılan özelleştirmelere de değindi. Kart, “Haksız, hukuksuz, yasal dayanağı olmayan ‘adrese teslim’ özelleştirmelerin yapılmasının mutat bir hal aldığını ifade etti. “Hükümete yakın olduğu bilinen, özel himayeye mazhar olan sermaye gruplarına, belli tesislerin yok pahasına aktarıldığı bir dönem” yaşandığını belirten Kart, Seydişehir Eti Alüminyum örneğini verdi.
“Değeri asgari ölçülerde 4.5 milyar dolar olan bu tesisler 305 milyon dolara birilerine aktarıldı”diyen Kart, Danıştaya yapılan itirazlar sonucu özelleştirmenin iptal edildiğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de 6 Mayıs anma programı açıklandı

SONRAKİ HABER

Başbakana ayakkabı yapan firmada işten atma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...