12 Haziran 2016 03:29

Melek Özlem Sezer’den yeni şiirler: Taşa Yazdığım

Melek Özlem Sezer yeni kitabı 'Taşa yazdığım' ile yeniden okurlarıyla buluşuyor.

Paylaş

Masallardaki kodların yetişkinlerin yaşamlarında nasıl etkilere sebep olduğunu araştıran Melek Özlem Sezer, toplumsal cinsiyet rollerinin ‘mışıl mışıl’ işlenişini incelediği ‘Masallar ve Toplumsal Cinsiyet’ kitabının ardından yeni kitabı “Taşa Yazdığım” ile yeniden okurlarıyla buluşuyor.

Sezer kitabında ölümle ilgili tabuları yıkmak için yolda mesafeli bir duruş sergiliyor. Minimalist şiirleri ölümün yalınlığını aktarırken, kimi zaman serin kalıyor, kimi zaman ateşten parçalar koparıyor, duygusal ajitasyona kaçmama özenini ise her daim koruyor.
 “Beyaz denir ölüm için. Belki bu nedenle helvalar, bizi ölüme yaklaştırdığı söylenen beyazlara karılır. Törenler, feryat etme biçimleri hep aynıdır. Bize acımızla hayatta ne yapacağımızı öğretmeyen ezberlerimiz belirler nasıl bir ölüme geçeceğimizi. Ne ki içinde yetiştiğimiz kültür bizi ölüme hazırlamaz, ölüm hakkında düşünce üretmez, yas biçimlerinin farklılaşmasına, ezberin bozulmasına değil, yalnızca duyguların kopyalanmasına izin verir. Matem elbette yaşanmalıdır ama kalp yalnızca bir ateş topuna dönerse, akıl da bu keser.”

MELEK ÖZLEM SEZER KİMDİR?

Ankara’da yaşayan yazar, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu ve Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünde bir süre Masal Analizi dersleri de veren Sezer, Milliyet Çocuk dergisinde ise köşe yazarlığı yaptı.

Yıllarca TRT radyolarında masal programları hazırlayıp sunan, TRT Çocuk kanalına çizgi film senaryoları yazan Melek Özlem Sezer’in yedi çocuk kitabının yanında yetişkinler için altı da şiir kitabı bulunuyor.

Sezer aynı zamanda 1998 Cemal Süreya, 2000 Behçet Aysan, 2011 Nüzhet Erman Şiir Ödüllerinin de sahibi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'li üç bombacının telefon trafiği kayıt altındaymış

SONRAKİ HABER

Ödüller, Sennur Sezer’in doğum gününde sahiplerini buluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...