12 Haziran 2016 00:43

Türkiye, Euro 2016’da sahneye çıkıyor

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2016 serüvenine Hırvatistan karşısında başlıyor. Saat 16.00’da başlayacak maç Parc des Princes’te oynanacak.

Paylaş

Türkiye’nin henüz Hırvatistan karşısındaki herhangi bir resmi maçta galibiyeti yok. Üstelik Euro 2012 Play Off mücadelesinde de Hırvatistan, Türkiye’yi 3-0, 0-0’lık sonuçlarla elemeyi başarmıştı. Yine de Euro 2008’de yaşananları unutmak kolay değil. Bu yüzden psikolojik avantajın Türkiye’de; “rövanş” duygusunun Hırvatistan’da olduğu iddia edilebilir.

2008 TRAVMASI

Euro 2008’de Avusturya/İsviçre ortaklığında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nın çeyrek finali unutulmaz bir müsabakaya tanık olmuş, 119’da Klasnic’le öne geçen Hırvatistan, 120’de Semih Şentürk’ün golüne engel olamayınca penaltılarla elenmişti. Turnuvadaki performansıyla şampiyonalar tarihine geçen Türkiye, bu kez çok daha farklı bir takımla Hırvatistan’ın karşısına çıkacak. Hırvatistan’da da kadro büyük oranda yenilendi elbette ancak o gün 23 yaşında olan Luka Modric ve 20 yaşında olan Ivan Rakitic artık Avrupa’nın en iyi orta saha oyuncuları arasında gösteriliyor. Bu da Hırvatistan’ın en önemli kozu.

TOPAL-MANDZUKİC EŞLEŞMESİ

Son 1 yıl içerisinde çıkışa geçen Fatih Terim’in öğrencilerinin de en önemli parçaları orta sahada yer alıyor. Hatta, bu parçalar, eksikliği giderilen diğer pozisyonları da tamamlamak için kullanılıyor. Örneğin Mehmet Topal’ın bugün maça stoper olarak başlaması ve Hırvatistan’ın dev santrforu Mario Mandzukic’le boğuşması bekleniyor.

C GRUBUNDA HEYECAN BAŞLIYOR

Almanya’nın favori olduğu grupta müsabakalar saat 19.00’da Stade de Nice’te Polonya-Kuzey İrlanda maçıyla başlayacak. Saat 22.00’de ise Almanya ile Ukrayna, Stade Pierre Mauroy’da karşı karşıya gelecek. (SPOR SERVİSİ)

EURO 2016 ÖZEL SAYFASI

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te maçlarda maske takma yasağı tartışılıyor

SONRAKİ HABER

'Kendi kabuğumuza çekilerek baş edemeyiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa