11 Haziran 2016 14:02

Euro 2016'da İsviçre, Arnavutluk'u 1-0 mağlup etti

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu maçında İsviçre, Arnavutluk'u 1-0 mağlup etti.

Paylaş

Euro 2016'nın A Grubu ilk maçında Arnavutluk ile İsviçre karşı karşıya geldi. Mücadeleyi İsviçre, Fabian Schär'ün golüyle 1 - 0 kazanırken, Arnavutluk'ta Lorik Cana 36. dakikada ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Arnavutluk, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alıyor. Arnavutluk bu karşılaşmaya kadar oynadığı son 10 resmi maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. İsviçre ise bu karşılaşmaya kadar oynadığı son 10 resmi maçta 5 galibiyet ve 5 mağlubiyet aldı.

Arnavutluk, Euro 2016 elemelerinde I Grubu'nda aldığı 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucu topladığı 14 puanla grubu lider Portekiz'in ardından 2. sırada tamamlamayı başararak turnuvaya doğrudan katılmaya hak kazandı.

İsviçre ise Euro 2016 Fransa elemelerinde E Grubu'nda aldığı 7 galibiyet ve 3 mağlubiyet sonucu topladığı 21 puanla grubu lider İngiltere'nin ardından 2. sırada tamamlamayı başararak turnuvaya doğrudan katılmaya hak kazandı.

İki ekip arasında bu karşılaşmaya kadar oynanan 6 karşılaşmanın 5'ini İsviçre kazanırken, Arnavutluk henüz galibiyetle tanışamadı, 1 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Fransa'nın Lens şehrinde oynanan Arnavutluk – İsviçre mücadelesi iki kardeşi farklı ülke formalarıyla da karşı karşıya getirdi. Kosova asıllı kardeşlerden, İsviçre'nin Basel takımının formasını giyen Taulant Xhaka (25) Arnavutluk adına, Premier Lig ekibi Arsenal'a transfer olan Granit Xhaka (23) ise İsviçre adına sahaya çıktı.

İsviçre'de, Galatasaraylı futbolcu Blerim Dzemaili ilk 11'de forma giyerken, 76. dakikada yerini Fabian Frei'a bıraktı. Kasımpaşa'nın İsviçreli golcüsü Eren Derdiyok ise yedek başladığı maçta forma şansı bulamadı. (SPOR SERVİSİ)

EURO 2016 ÖZEL SAYFASI

ÖNCEKİ HABER

Cüneyt Çakır, Euro 2016'da ilk düdüğü Salı günü çalacak

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı'nda atamalar belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...