11 Haziran 2016 10:52

Sirte limanı IŞİD'den geri alındı

Libya’da süren yoğun çatışmaların ardından IŞİD’in Suriye ve Irak dışındaki en büyük kalesi olan Sirte’deki liman geri alındı.

Paylaş

Libya’da güvenlik güçleri, IŞİD’le yaşanan yoğun çatışmaların ardından Sirte kentindeki limanın kontrolünü ele geçirdiklerini doğruladı. Sirte, IŞİD’in Irak ve Suriye dışında faaliyet gösterdiği yerler içindeki en önemli kalesi. BM destekli birlik hükümetine bağlı güçler, kenti geri alma operasyonuna geçen ay başlamıştı. Hafta başında ise Libya güçleri Sirte’deki IŞİD mevzilerine hava operasyonu gerçekleştirmişti.

General Muhammed el Ghusri, IŞİD’in üst düzey liderlerinin güneydeki çölün içine doğru kaçtığını ancak birçok militanın kent merkezinde kuşatma altında olduğunu söyledi. IŞİD saldırılara, makineli tüfek ve toplarla karşılık veriyor. Örgüt ayrıca keskin nişancıları da kullanıyor. AP haber ajansı da, Libya güçlerinin Sirte’nin hemen dışındaki hava üssünü, bazı askeri kampları ve IŞİD’in infaz ettiği kişilerin cesetlerini sergilediği bir bölgeyi ele geçirdiğini ve kent merkezine yaklaştığını aktardı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay, öğretmene 'cinsel saldırı' cezasını bu kez onadı

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet’e ‘katliam’ soruşturması 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...