02 Mayıs 2012 11:51

İnşaat aşamasında ağaç katliamı

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyeleri, Çambaşı Barajı ve Darıca II HES inşaat çalışmalarının doğaya verdiği zararlara tepki gösterdi. Turnalık İkidere’de inceleme yapan platform üyeleri, yaşananlara tepki gösterdi.İnşaatın henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen yer altı tünelleri ve se

İnşaat aşamasında ağaç katliamı
Paylaş

İnşaatın henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen yer altı tünelleri ve servis yolu yapımı için birçok ağacı kestiğine dikkat çeken Gül Ersan, “Bu kadar ağacın kesilmiş olması bile insanın canını yakıyor. Projeye göre buradaki ormanın neredeyse tamamı yok edilecek, enerji adına buradaki doğanın yok edilmesine değip değmediğini yetkililer bir daha düşünmeli” diye konuştu.

Çambaşı’nın turizm alanı olarak ilan edilmesiyle buradaki çalışmaların nasıl bağdaştırıldığını anlayamadıklarını söyleyen Gül Ersan: “Yıllardır burada Vosvos Şenliği düzenleniyordu, Türkiye’nin dört bir yanından gelip kamp kuran doğaseverlere yaylalarımız tanıtılıyordu, bu bir turizm faaliyeti değil miydi, daha da geliştirilemez miydi” diye tepkisini dile getirdi. Ordu’nun tüm derelerinin şirketlere kiralandığını söyleyen Ersan, “Ordu’nun doğasından, yeşilinden ve kaynak sularının eşsizliğinden bahsetmek artık imkansız. Bu projelerle bölgenin insanını açlığa ve göçe mahkum ediyorlar. Turistlerin de baraj ve HES görmek için geleceklerini hiç sanmıyoruz” diye konuştu. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Formasyon için boykot devam ediyor

SONRAKİ HABER

Mısır’da Selefilere silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa