02 Mayıs 2012 12:47

Formasyon için boykot devam ediyor

Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) öğrencilerinin formasyonun kaldırılmasına karşı tepkileri devam ediyor.Daha önce bu hafta dersleri boykot edeceğini duyuran öğrenciler, bugün de FEF önünde toplanarak davullarla, halaylarla formasyonun kaldırılmasını protesto edip, formasyon taleplerini yineledi.Öğrenciler ell

Formasyon için boykot devam ediyor
Paylaş

Daha önce bu hafta dersleri boykot edeceğini duyuran öğrenciler, bugün de FEF önünde toplanarak davullarla, halaylarla formasyonun kaldırılmasını protesto edip, formasyon taleplerini yineledi.

Öğrenciler ellerinde ’’Bilimin olmadığı yerde bu kadar bilim adayı fazla değil mi” dövizleri taşırken, Yapılacak olan YÖK genel kurulu öncesi FEF önünde yaptıkları açıklamayla da, pedagojik formasyon eğitiminin eski sistemde devam ettirilmesini ve bu uygulamanın kontenjansız uygulamasını talep ettiklerini söylediler. Açıklamadan sonra Rektörlüğe doğru yürüyüşe geçmek isteyen öğrencilerin yürüyüşüne üniversite güvenliği tarafından izin verilmedi. Öğrencilerde FEF önünde oturarak dersleri boykot etmeye devam ettiler. Öğrencilerin eylemi üzerine üniversite rektörünün FEF Dekanıyla görüştüğü öğrenildi. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gebze'de sendikalara görev hatırlatması

SONRAKİ HABER

İnşaat aşamasında ağaç katliamı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...