10 Haziran 2016 20:22

Yeni Akit’in hedef gösterdiği Ragıp Yavuz’a soruşturma

Yeni Akit’in iki haberle hedef gösterdiği Ragıp Yavuz hakkında İstanbul Şehir Tiyatroları yönetimi iki soruştuma başlattı.

Paylaş

Ragıp Yavuz hakkında 27 ve 31 Mayıs 2016 tarihlerinde Yeni Akit’te yayınlanan içeriklerde sanatçının Gezi Direnişi döneminde sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlar yer almıştı. Sanatçı Yeni Akit tarafından bu paylaşımlar nedeniyle hedef gösterilmişti. Aradan bir hafta geçtikten sonra İstanbul Şehir Tiyatroları yönetimi tarafından sanatçı hakkında soruştuma açıldığı tebliğ edildi.

Hakkında iki soruşturma açıldığını ancak birinin evrakları hazır olmadığından tebliğ edilmediğini belirten Ragıp Yavuz, “1980’de faşist Kenan Evren cuntası tarafından 1402 sayılı yasayla kurumdan ihraç edilmiştim” dedi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabında açıklamada bulunan Ragıp Yavuz şunları kaydetti:
“27 ve 31 Mayıs 2016 tarihlerinde Yeni Akit gazetesinin yaptığı hedef gösterici yayınların ardından İ.B.B Teftiş Kurulu hakkımda soruşturma başlatmıştır ve 7 Haziran 2016’da tebliğ etmiştir. Aynı içerikte, İ.B.B Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu’nun aldığı bir diğer soruşturma kararı ise, evrak tamamlanmadığı için henüz tebliğ edilmedi.

1980’de faşist Kenan Evren cuntası tarafından 1402 sayılı yasayla kurumdan ihraç edilmiştim. Benzer bir uygulama ile ve 36 yıl sonra yine bir ‘İhraç’kararı ile karşılaşırsam, söyleyebileceğim tek şey (Ülkem adına çok üzücü de olsa.) ‘Nerede kalmıştık’ olur. Bakalım günler ne gösterecek?

Bütün meslektaşlarımın alkışı bol olsun. ‘Gelecek günler geçen günlerden güzeldir eninde sonunda.’” (İstanbul/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Euro 2016'nın ilk maçında Fransa Romanya'yı 2-1 yendi

SONRAKİ HABER

Yaşar Kemal’in manzaraları sahneleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...