10 Haziran 2016 19:23

Manisa'da 8 Mart yürüyüşüne verilen cezalar protesto edildi

Geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yürüyüşe katılan 12 kadına verilen cezalar protesto edildi.

Paylaş

Geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yürüyüşe katılan 17 kişinin yargılandığı davada 12 kadına toplam 20 yıl 8 ay hapis cezasının verilmesi Manolya Meydanı’nda düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

Dünya Emekçi Kadınlar gününde yapılan yürüyüş sırasında yürüyüşün “farklı güzergâhtan yapıldığı” gerekçesiyle 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten 12 kadına açılan dava sonucunda ayrı ayrı 1 buçuk yıldan 2 yıla kadar, toplamda ise 20 yıl 8 ay hapis cezası verildi. 8 Mart Eylem Komitesinin Manolya Meydanında düzenlediği basın açıklamasına CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile Milletvekili Tur Yıldız Biçer katıldı.

Basın açıklamasını komite adına okuyan Meral Limanlar, “Son yıllarda özellikle emek örgütlerine ve kadınların örgütlü mücadelesine yönelik baskıcı ve yasakçı uygulamaların artması, düşünceyi ifadenin bile çoğu zaman suç sayılarak soruşturma konusu yapılması bu ülke için büyük bir utançtır. Bu ceza, Türkiye’nin demokratik haklar, düşünceyi ifade ve örgütlenme özgürlüğü konusundaki olumsuz sicilini daha da güçlendirmiş, demokrasi ve hukuk kavramları bir kez daha yara almıştır” diyerek tekçi anlayışla tek bir kimliğe ve kalıba sıkıştırmak isteyenlere itiraz ettiklerini duyurdu. 

‘ALANLAR BİZİMDİR’

Limanlar, mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, “Tüm yasak ve engellemelere rağmen eşitlik, özgürlük ve demokrasi taleplerimizi dile getirmeyi sürdüreceğimiz, hiçbir baskıya ve gözdağına teslim olmayacağımız bilinmelidir.Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz ve alanlar bizimdir”dedi. (Manisa/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Avcılar’da Ankara katliamında hayatını kaybedenler anıldı

SONRAKİ HABER

Euro 2016'nın ilk maçında Fransa Romanya'yı 2-1 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...