10 Haziran 2016 18:47

10 Ekim Katliamında yitirilenler Mersin’de anıldı

10 Ekim Ankara Katliamında yaşamını yitiren 101 barış elçisi, katliamın 8. ayında Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından anıldı.

Paylaş

Cemil UĞUR
Mersin

Mersin Emek ve Demokrasi Platformunun çağrısı ile Forum Havuzbaşında gerçekleştirilen basın açıklamasına çok sayıda kişi katıldı. Basın açıklamasını platform adına SES Mersin Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt yaptı.

Yılmaz Bozkurt, “ Tüm katliamların üzerine gidip açığa çıkaramadığımız ve sorumlularını yargıya havale edemediğimiz müddetçe ne  yazık ki patlamalar,  bombalamalar,  katliamlar  durdurulamayacak.  7 Hazirandan sonra  ‘halk kaosu  seçti’  diyen  AKP sözcülerini  doğrularcasına AKP  iktidarında ülkemiz kan gölüne döndü ve acılarımız katlanarak artıyor. Sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Kentlerimiz yerle bir edildi. Binlerce insanımız evsiz kaldı. Bimlerce insanımız göç etmek zorunda kaldı. Artık insanlarımızın hayatını kaybetmediği tek bir gün yok. Halklarımıza kirli bir savaş dayatıldı ve bu kirli savaş en ağır biçimiyle sürüyor. Barış için Ankara’ya yürüyenlerin ne kadar haklı olduğu bir kez daha ama acı bir şekilde anlaşılıyor” dedi.

‘BİR TEK YETKİLİ BİLE İSTİFA ETMEYECEK, AKSİNE MAĞDURU OYNAYACAKLAR’

Bir kez daha bombalar patladığını, bir kez daha canlar yitirildiğini, Şiddet sarmalını büyütecek, yeni kan ve gözyaşı dışında bir amaca hizmet etmeyecek her türden saldırıyı kınadıklarını belirten Bozkurt sözlerine şöyle devam etti. “Yaşanan her patlamanın ardından AKP Hükümeti topluma kanıksatmaya çalıştığı üzere “kararlılık” mesajları verdi, “endişe etmememiz gerektiğini” söyledi, güvenlik zirvesini topladı, dosyalara gizlilik kararı aldı, basın yayın ve sosyal medyaya erişim yasakları getirdi. Yüzlerce insanımız benzer saldırılarda yaşamını yitirdikten sonraki tavırlarından biliyoruz ki, bir tek yetkili bile istifa etmeyecek, aksine mağduru oynayacaklar” dedi.

‘SAVAŞA İNAT, BARIŞ HEMEN ŞİMDİ!’

Bozkurt, “Yine biliyoruz ki, içte ve dışta savaş konseptinde ısrar eden, toplumsal kaygı ve güvensizlik ortamını kendi hedefleri için desteğe dönüştürmeye çalışan AKP Hükümeti bu şekilde yeni katliamlara davetiye çıkarmaktadır. Savaş konseptinde ısrar, ölümdür, gözyaşıdır, kutuplaşmadır, acıdı.İhtiyacımız olan hamasi nutuklar, yayın yasakları, toplumsal öfke ve tepkiyi dindirme amaçlı güvenlik zirveleri değil toplumsal barışı sağlayacak ve ülkemizi uçurumun kenarından çekip alacak demokratik adımların hızla hayata geçirilmesidir.” dedi.

Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar dileyen Bozkurt,  “Türkiye halklarının yıllardır özlem duyduğu, silahların ebediyen susup demokratik siyasetin konuştuğu, gerçek anlamıyla halklar arasındaki barış ve kardeşlik duygularının güçlendiği bir ortak beklentisi, özlemi haline gelmiştir. Katillere ve katliamlara inat; yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz. Biz bıkmadan, usanmadan tüm ülkeye gerçekleri anlatacağız. Barışa savunmaya devam edeceğiz.10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara’nın kirli, karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Bozkurt son olarak Bedeli ne olursa olsun, “ Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!” demeye devam edeceklerini ve emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacaklarını belirtti. 
 

ÖNCEKİ HABER

Adana’da Barış Anıtı önünde anma: Daha neyi gizliyorsunuz?

SONRAKİ HABER

Günter Wallraff Gazetecilik Ödülü Haber Nöbeti'ne verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...