02 Mayıs 2012 10:53

Ankara semtlerinde de 1 Mayıs kutlandı

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, Ankara’nın Yenimahalle, Mamak ve Altındağ ilçelerinde coşkuyla kutlandı.Yenimahalle’de Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu okullarda 1 Mayıs’ı kutladıktan sonra Batıkent Metro İstasyonu’ndaki kutlamaya da katıldılar

Ankara semtlerinde de 1 Mayıs kutlandı
Paylaş

Yenimahalle’de Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu okullarda 1 Mayıs’ı kutladıktan sonra Batıkent Metro İstasyonu’ndaki kutlamaya da katıldılar. Üç yüze yakın kişi 1 Mayıs‘ı kutlamak için Batıkent Metro İstasyonu’nda bir araya geldi. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) temsilcisi İsmet Yalçınkaya, emek ve demokrasi güçleri adına yaptığı açıklamada, “Patronların kar hırsı, Ostim OSB’deki patlama sonucu yaşanan ölümler gibi pek çok yerde iş cinayetlerine sebep oluyor” dedi.

MAMAK’TA KUTLAMA

Mamak’ta da önce semtte kutlama yapıldı, daha sonra topluca mitinge katılım gerçekleştirildi. Emek Partisi Mamak İlçe Örgütü, miting alanına semtlerden araç kaldırdı.

Miting öncesi ilçe binası önünde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile sermayenin aşırı kar hırsı yüzünden sürekli iş kazalarının yaşandığı, 4+4+4 ile eğitimin emekçi çocukları için hak olmaktan çıkarıldığı vurgulandı. Emek Partililer basın açıklamasının ardından araçlarla miting alanına gittiler.
Siteler Kavaklar Meydanı’nda bir araya gelen Siteler işçileri, öğlen tatillerinde 1 Mayıs’ı kutladılar. Emek Partisi Altındağ İlçe Örgütü’nün düzenlediği kutlamaya, işçiler iş giysileriyle katıldılar. Davul ve zurnayla halaylar çeken işçiler güvenli iş, güvenceli gelecek talepleri içeren sloganlar attılar.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de KCK operasyonu:7 gözaltı

SONRAKİ HABER

Gebze'de sendikalara görev hatırlatması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...