10 Haziran 2016 18:19

101 ‘KORKMAZ’insan Barış ve Dostluk futbol turnuvası başladı

Ankara'da katledilen 101 barış elçisi için düzenlenen Korkmaz Tedik futbol turnuvası bugün yapılan basın açıklaması ile başladı.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

10.Ekim’de Ankara’da İŞİD’in canlı bomba ile yaptığı katliamda hayatını kaybeden 101 barış elçisi için düzenlen, Korkmaz Tedik futbol turnuvası bugün Emek ve Demokrasi güçlerinin katıldığı basın açıklaması ile başladı.

Basın açıklaması öncesi çevik kuvvet polisi ve sivil polislerle kısa süreli bir gerginlik yaşandı.Polisin Eğitim-Sen Antalya Şube Yönetim kurulu üyesi Hasan Taşkın’ı göz altına almak istemesi ile kısa süreli bir gerginlik yaşandı.Kitle Hasan Taşkın’ı vermeyince polis  GBT kontrolü yaparak açıklamanın yapılacağı alandan çekilince, kitle basın açıklamasını okudu.

Antalya Emek ve Demokrasi güçleri adına açıklamayı EMEP Antalya İl Başkanı Hasan Alkan okudu. Alkan konuşmasında “10 Ekim Ankara Katliamının üzerinden tam 8 ay geçti. Bu katliamda hayatını kaybeden 101 arkadaşımızın eksikliğini her geçen gün daha çok hissediyoruz. Ancak;  bu katliamın sorumluları halen açığa çıkarılarak yargılanmış değil.  Neden yargılanmadığı sorusunun cevabı, terör örgütü IŞİD’ in başkent meydanında böyle bir katliamı nasıl rahatça gerçekleştirebildiği sorusunun cevabıyla aynıdır” dedi.

‘BU İŞTE BİR MİT YENİĞİ VAR’.

Alkan açıklamasının devamında “Bu işte bir MİT yeniği olduğunu söyleyebilmek için basında yer alan haberleri takip etmek yeterlidir. Patlamanın ardından yararlılara yardım etmeye çalışanları ‘Süpürme’ emri alan kolluk güçleri de, o emri verenler, verdirenler de bu katliamın suç ortakları arasındadırlar. Katliamdan 8 ay sonra bugün, diploma polemiklerinin muhatabı bir cumhurbaşkanının atanmış hükümeti, 10 Ekim katliamının sorumlularını açığa çıkarmak için adımlar atmak bir yana, yayın yasakları, baskı, sansürle basın ve ifade özgürlüğünü yok saymaktadır. Bu yasaklara uymayan gazeteleri para cezaları ve davalarla yıldırmaya çalışmakta, halkın haber alma özgürlüğü yok edilmek isteniyor. Halkın seçtiği Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırarak Tek parti, tek adam diktasını kurabilmek için insanlık sucu işlemeye devam ediyor’’dedi.

‘KATİLLERDEN HESAP SORULUNCAYA KADAR BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Alkan açıklamasının devamında “Ankara’da yitirdiğimiz 101 yoldaşımızın bizlere emanet ettiği emek demokrasi ve barış mücadelesini yükseltmek, birliğimizi pekiştirmek ve onlara verdiğimiz sözü yerine getirmenin bir ifadesi olarak ‘ 101 ‘KORKMAZ’ insan Barış ve Dostluk futbol turnuvası düzenliyoruz. Bu turnuva ile 101 barış güvercini arkadaşımızı bir kez daha yaşatıyoruz. Bağımsız, demokratik ve laik bir ülkede barış içinde kardeşçe yaşamak isteğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Katillerden hesap soruluncaya dek bu davanın takipçisi olacağız. Antalya Emek ve Demokrasi güçleri olarak tüm baskılara, yasaklara ve devlet-polis şiddetine karşı bugün burada bu sözü tekrarlıyor gelecek güzel günlerin umuduyla kaybettiklerimizi bir kez daha anıyoruz’’dedi.

‘BU GÜN KORKMAZIN DOĞUM GÜNÜNÜ DOSTLARIYLA KUTLUYORUZ’

Turnuvanın açılış konuşmasını Korkmaz Tedik’in Annesi Zöhre Tedik yaptı. Tedik konuşmasında’’ Korkmazın köylüleri, Yoldaşları, Emek ve Demokrasi güçleri Korkmazın bu gün 33 üncü doğum günü. Bu gün korkmazla değil dostlarıyla doğum gününü kutluyoruz. 101 canımızı barış istedikleri için aramızdan ayırdılar. Bu gün 8 ay oldu ama biz bu canlarımızı unutmamak için, barış için, barışı tesis edene kadar biz bu turnuvaları devam ettirecez.Barış geldiğinde bu stadlarda barış halayları çekecez. Bu gün bu turnuvayı düzenleyenler, yan yana gelenler benim acımı paylaştılar. Bu gün her kez 101 insan, her kez Korkmaz. Bu isimle turnuva düzenlediler. Hepiniz burada demokrasi ve barış istiyorsunuz. Bu turnuva dostluk ve Barış getirsin’’dedi.

Turnuva bugün yapılan EMEP-AKD ve Antalya Çorum derneği- Erzincznlılar takımının yaptığı karşılaşma ile başladı.
 

ÖNCEKİ HABER

ABD’nin Afganistan işgali genişletiliyor

SONRAKİ HABER

Ankara Katliamı 'nda yaşamını yitirenler Kadıköy’de anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...