10 Haziran 2016 17:58

Batı Şeria ve Gazze ablukada

İsrail'in başkenti Tel Aviv’de 4 kişinin ölümüne neden olan saldırılar sonrası İsrail Hükümeti Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ni abluka altına aldı.

Paylaş

İsrail'in başkenti Tel Aviv’de 4 kişinin ölümüne neden olan saldırılar sonrası ülkede olağanüstü hal havası hakim. İki Filistinlinin bir alışveriş merkezinde düzenledikleri silahlı saldırıda hayatını kaybedenler toprağa verildi. Saldırılar sonrası hükümet tarafından alınan ‘güvenlik’ önlemleri de tartışılıyor.

İsrail Hükümeti Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ni abluka altına aldı. 10 Filistinliyi de saldırıyla ilgili oldukları iddiasıyla tutuklayan İsrail ordusunun Batı Şeria’yı bütünüyle abluka altına aldığı bildirildi. 

BATI ŞERİA’YA YÜZLERCE ASKER

DW’nin haberine göre, İsrail askeri sözcüsü Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki sınır kapılarının pazar gecesine kadar insani ve tıbbi acil durumlar dışında kapalı kalacağını duyurdu. 

Başbakan Benyamin Netanyahu güvenlik kabinesinin toplantısından sonra Ramazan ayı boyunca 80 bin Filistinlinin İsrail’e geçiş iznini kullanamayacağını ve işgal altındaki Batı Şeria’ya yüzlerce askerin daha sevk edileceğini de söylemişti.

ABD’DEN İSRAİL’E TEL AVİV UYARISI

ABD’den konuyla ilgili ilk açıklamayı dışişleri sözcülüğünden Mark Toner yaptı. Toner, “İsrail hükümetinin halkını korumak istemesini ve aynı zamanda bir mesaj vermeye çalıştığını anlıyoruz elbette. Ne var ki alınan ve alınacak tüm önlemler hayatlarına devam ettirmeye çalışan masum Filistinliler göz önünde bulundurularak oluşturulmalı. Masumlar cezalandırılmamalı” dedi. 

Açıklama İsrail hükümetinin 83 bin Filistinlinin seyahat özgürlüğüne kısıtlama getirme kararı sonrasında geldi. İsrail Savunma Bakanı Lieberman, Filistinli saldırganların naaşının ailelerine teslim edilmesi uygulamasının durdurulduğunu açıkladı. Batı Şeria’daki güvenlik duvarının ise genişletilmesi planlanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

117 dosya savcılığa gönderildi:En fazla fezleke Demirtaş’ta

SONRAKİ HABER

ABD’nin Afganistan işgali genişletiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...