10 Haziran 2016 16:49

Gaziantep  Üniversitesi’nde kadrolaşma  iddiaları

AKP’li Dekan Prof. Dr. Hakan Altıntaş’ın halen görevine devam ettiği Gaziantep Üniversitesi’nde fakülteye gelen her dekanın kadrolaştığı iddia edildi.

Paylaş

İnanç YILDIZ
Antep

Gaziantep Üniversitesi’nde 58 yayının 45’inde intihal olduğu iddia edilerek hakkında kitap yazılan AKP’li Dekan Prof. Dr. Hakan Altıntaş’ın halen görevine devam ettiği fakülteye gelen her dekanın kadrolaştığı iddia edildi. 

İntihal iddialarından sonra açılan www.islahiyegercekleri.wordpress.com internet sayfasında yüksek lisansa alımda “aile şirketi” torpili iddialarının ardından İslahiye İİBF’de kadrolaşmaya dair bilgiler de paylaşıldı.

İlk olarak kurucu dekan olarak atanan Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım’ın döneminin anlatıldığı sitede, Yıldırım için “her devrin adamı” nitelendirilmesi yapılıyor. 2012’de Prof. Dr. Cengiz Toraman fakülteye dekan olarak atanıyor. Ancak fakültede fazla kalmayan Toraman’ın görevi bırakmasından sonra fakülteye YÖK’ün mevzuatını da aykırı biçimde dekan olarak MYO’dan 3-4 aylığına lisans mezunu öğretim görevlisi Yıldırım Bayazıt görevlendiriliyor. Bayazıt’tan sonra ise intihal iddialarıyla gündeme gelen AKP’li Prof. Dr. Altıntaş Dekan olarak geliyor.

İddiaya göre; kadrosu Uşak Üniversitesi’nde olan Altıntaş, Uşak’ta Rektör adayı olup seçilemeyince Gaziantep Üniversitesi’nden tanıdığı Metin Yıldırım aracılığıyla Antep’e geliyor. Altıntaş’ın YÖK mevzuatına aykırı olarak MYO’da 6 öğretim görevlisini fakültede görevlendirdiği ifade ediliyor. Fakültenin kurulduğu günden beri yaşanan kadrolaşmayı işine son verilen öğretim görevlisi Ahmet Bülent Özer doğruladı.

Özer, ilk fakülteye geldiğinde Metin Yıldırım’ın kendisine açıkça “Burada iki yapı var; biri cemaat, diğeri milliyetçi. Bizim aldığımız kararlara uyarsan her şeyin yolunda gider. Kolayca yükselirsin” ifadelerini kullandığını iddia etti. Özer, üniversitede her ay polislerle güvenlik toplantısı adı altında fişleme toplantılarının yapıldığını, kendisinin de fakülte yönetiminin anlayışına uymadığı için görev süresinin uzatılmadığını öne sürüyor. 

ÖNCEKİ HABER

İç dünyalarında ‘öldürmeye dair karar’ yokmuş

SONRAKİ HABER

Maraş’taki kampta  ihale usülsüzlüğü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...