10 Haziran 2016 14:42

Halkın Hukuk Bürosu 'Adalet yürüyüşü'nü başlattı

Halkın Hukuk Bürosu Bakırköy Adliyesi'nden  Ankara'ya Adalet Bakanlığı'na kadar devam edecek olan adalet yürüyüşü başlattı. 

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatları, Gezi direnişinde yaşamını yitiren Berkin Elvan, polis tarafından öldürülen Dilek Doğan, Günay Özaslan, Yılmaz Öztürk ile çeteciler tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik'in soruşturmalarına dikkat çekmek amacıyla Bakırköy Adliyesi'nden  Ankara'ya Adalet Bakanlığı'na kadar devam edecek olan adalet yürüyüşü başlattı. 

HHB avukatları, polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren müvekkilleri Berkin Elvan, Dilek Doğan, Günay Özaslan, Yılmaz Öztürk ile çeteciler tarafından öldürülen müvekkilleri Hasan Ferit Gedik soruşturmalarına ve davalarındaki hukuksuzluklara dikkat çekmek için "Bir ceza istiyoruz, adalet için yürüyoruz" sloganıyla İstanbul'daki Bakırköy Adliyesi'nden Ankara'daki Adalet Bakanlığı'na kadar sürecek olan adalet yürüyüşüne başladı. 

'BİR CEZA İSTİYORUZ'

Bakırköy Adliyesi önünde başlayan yürüyüş için toplanan HHB'li avukatlar üzerlerine "Bir ceza istiyoruz" yazılı ve müvekkillerinin fotoğraflarının yer aldığı önlükleri giyerek, "Bir ceza istiyoruz adalet için yürüyoruz" pankartı açtı.  "Adalet istiyoruz", "Halk için adalet istiyoruz" sloganları atan avukatlar adına ilk olarak HHB üyesi avukat Özgür Yılmaz konuştu. Yılmaz, adaletin ancak adalet mücadelesi verenler tarafından getirilebileceğine dikkat çekerek, tarihte bunun örnekleri görüldüğünü söyledi. Davalara dikkat çekmek için Adalet Bakanlığı'na yüreyeceklerini söyleyen Yılmaz, yürüyüşü özellikle Günay Özaslan'ın davasına takipsizlik kararı veren adliye önünden başlattıklarını belirtti. 

Yılmaz'ın ardından avukatlar adına basın açıklamasını HHB üyesi avukatlardan Yağmur Ereren okudu. Sırasıyla,  Gezi direnişinde yaşamını yitiren Berkin Elvan, polis tarafından öldürülen Dilek Doğan, Günay Özaslan, Yılmaz Öztürk ile çeteciler tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik'in soruşturmalarındaki süreçleri özetleyen Ereren, davaların ve soruşturmaların cezasızlık kıskacında olduğunu söyledi. Mahkemelerden doğru bir karar çıksın diye onlarca dilekçe verdiklerini, basın açıklaması yaptıklarını söyleyen Ereren, dilekçelerine yanıt verilmediği gibi basın açıklamalarına da polisin saldırdığını belirtti. 

"Halkın adalet arama yolları çoktur" diyen Ereren, "Tarih boyunca ezilenler seslerini duyurmak için çeşitli yollar buldular. Yeri geldi kefenlerini giyip yollara düştüler yeri geldi bedenlerini açlığa yatırdılar. Adaletten daha doyurucu ekmek yoktur diye ekmeksiz, aşsız kaldılar. Bizler de halkımızdan alıyoruz direniş yollarımızı" dedi. 

Adalet talebi ile başlattıkları imza kampanyasındaki 10 bini aşkın imzayı Adalet Bakanlığı'na iletmek için il il Ankara'ya yürüyecekleri bilgisini veren Ereren, "Adımımızın değdiği her yerde adalet talebimizi halkımıza anlatacağız. Adliye koridorlarında bulamadığımız adaleti anlatacağız. İktidarın suçlarını da anlatacağız" dedi.

Ereren'in konuşmasının ardından avukatlar, Günay Özaslan'ın Bağcılar'da vurulduğu eve doğru yola çıktı. Özaslan'ın vurulduğu sokağa karanfiller bırakacak avukatların sonraki durağı Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın vurulduğu sokak olacak.
 

ÖNCEKİ HABER

Başkurt’ta şimdi de ‘durgunluk’ oyunu

SONRAKİ HABER

‘Bilir’bilmez kişi’lerin sözüyle Artvin’i terk etmeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...