10 Haziran 2016 11:36

'Tüm yetkililer sanık sandalyesine oturuncaya kadar'

10 Ekim Ankara Katliamı'nın 8. ayında yaşamını yitirenlerin yakınları, emek ve meslek örgütleri bir gar önünde bir araya geldi.

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı'nın 8. ayında yapılan anma etkinliğinde konuşan avukat İlke Işık, tüm yetkililer sanık sandalyesine oturuncaya kadar davanın peşinde olacaklarını söyledi.

10 Ekim Ankara Katliamı'nın 8. ayında yaşamını yitirenlerin yakınları, emek ve meslek örgütleri Ankara Garı önünde bir araya geldi. İlk olarak konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, 8 aydır Ankara gari önünde bir araya geldiklerini ifade etti. Dernek olarak her anmada yeni aileler ve yüzler görmekten mutlu olduklarını belirten Coşgun, emek barış demorkasi bileşenleriyle birlikte mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi. Coşgun, “Örgütlü öldürüldük, örgütlü olmaya devam edelim” dedi.

KATLİAM BİRKAÇ IŞİD'LİDEN İBARET DEĞİL

10 Ekim avukatlarından İlke Işık, Ankara katliamının birkaç IŞİD'li teröristin yapacağı bir katliamın çok  ötesinde olduğunu söyledi. 10 Ekim'den sonra değişen siyasetle seçimlerin kazanıldığını belirten Işık, “Bu davanın kimler tarafından nasıl planlandığı, nasıl önlenmediği, 10 Ekim sabahı dahi gelen istihbaratın Ankara Emniyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü, Valilikler ve İçişleri Bakanlığı tarafından neden dikkate alınmadığını soruyoruz” dedi. Nisan ayından ortaya çıkan müfettiş raporunda istihbaratın olduğunu, bombacıların isimlerinin bile bilindiğini ancak bunların yok sayıldığını kaydeden Işık, yetkililerin göz göre göre katliama izin verdiğini söyledi.  Normal bir ülkede belgeler ortaya çıkınca savcıların harekete geçip görevliler hakkında işlem yapması gerektiğini dile getiren Işık, “Ancak sözkonusu yetkililer hala görev lerinin başında, haklarında bir soruşturma açılmış değil. Üstelik bizim  geçen ay Ankara Emniyeti'nin bütün yetkilileri hakkında yaptığımız suç duyurusuna kovuşturmaya yer yok kararı verildi” dedi.  Israrla devlet yetkililerinin soruşturulmaması, birkaç IŞİD'liden ibaret bir davanın açılması için çaba harcandığını ifade eden Işık, sanıkların da birer birer Antep'te öldüğüne dikkat çekti. Yaşayan sanığın bile kalmadığı bir davayı kabul etmeyeceklerini vurgulayan Işık, tüm yetkililer sanık sandalyesine oturuncaya kadar davanın peşinde olacaklarını söyledi.

DOSYA: 10 EKİM ANKARA'DAN GERİYE KALANLAR

PATLAMADAN SONRA İLK KEZ GELDİ

Ankara katliamında bacağını kaybeden ve protez alınması için kampanya başlatılan Cafer Altun da söz aldı ve 10 Ekim gününden sonra ilk kez Ankara'ya geldiğini söyledi. Tedavilerinin devam ettiğini aktaran Altun, “Beni burada öldürmeyi beceremeyen siyasi iktidar 8 ay boyunca da bunu denedi. Sağlık giderlerini, protezi karşılamayarak denedi. Ülkenin kan gölüne döndüğü bir dönemde savaş dursun diye buraya gelmiştik. Bize bunu yapanların yakasını bırakmayacağız. O günden  beri yas tutmadım. Bu katliamın sorumluları yargılanana kadar da yas tutmayacağım” diye konuştu.

Anmaya KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TTB Merkez Konsey Başkanı Bayazıt İlhan, CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba, Ali Haydar Hakverdi, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da katıldı. Konuşmaların ardından yaşamını yitirenler için karanfiller bırakıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Dublin Edebiyat Ödülü’nün sahibi Akhil Sharma

SONRAKİ HABER

‘Kadının hayatı değersizleştiriliyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...