10 Haziran 2016 10:52

Diken, YSK Başkanı için savcılığa suç duyurusunda bulundu

Diken’in yayımladığı ‘Diken, YSK başkanına Erdoğan’ın diplomasını sordu: Verecek yanıtım yok’ haberine yalanlama geldi. Diken'den cevap gecikmedi.

Paylaş

Diken’in yayımladığı ‘Diken, YSK başkanına Erdoğan’ın diplomasını sordu: Verecek yanıtım yok’ başlıklı habere YSK Başkanı Sadi Güven’den ‘yalanlama’ geldi. Diken’den cevap gecikmedi ve süreci yargıya taşıdı.

YSK’nın internet sitesinden yayımlanan, basına da Anadolu Ajansı tarafından servis edilen açıklamada Güven, Diken’in adını geçirmeden şöyle dedi: “‘YSK başkanına Erdoğan’ın diplomasını sordu: Verecek yanıtım yok’ şeklinde haberler yayınlanmıştır. Tarafımdan hiçbir gazeteciye, basın mensubuna, veya şahsa bu şekilde bir açıklama yapılmamış olup, haber tamamen yalan ve düzmecedir.”

Diken’in aktardığına göre, Güven’in ‘yalan’ ve ‘düzmece’ olarak nitelediği haber özetle şöyle hazırlandı: Önce, Cumhurbaşkanlığı için aday olacak kişilerde ‘yükseköğrenim yapmış olma’ şartı arandığı için HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş aranıp YSK’ya yükseköğrenim belgesini teslim edip edilmediği soruldu. Aynı soru MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’ya da soruldu. Her iki isimden de ‘evet’ yanıtı alındı.

Bunun üzerine diğer adaylar gibi Erdoğan’ın da diplomasını teslim edip etmediğini sormak için de YSK arandı.
Bir süre yaşanan telefon trafiğinin ardından Diken, YSK Başkanı Sadi Güven’in Özel Kalem Müdürü Halit Filiz’e ulaştı. Diken muhabirinin ısrarla aramasının ardından bu kez Filiz muhabire geri dönüş yaptı. Dikmen internet sitesinde muhabir ve Halit Filiz arasında geçen diyalog şöyle yer alıyor: “26 saniye süren konuşmamızda özel kalem müdürü bize, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili sorunuzu sayın başkana ilettim. Kendisinin, bu soruyla ilgili size verecek cevabı yokmuş” dedi. Karşılıklı teşekkür ederek ve iyi günler dileyerek telefonu kapadık. İşte Diken’in söz konusu haberi böyle hazırlandı ve ‘Diken, YSK başkanına Erdoğan’ın diplomasını sordu: Verecek yanıtım yok’ başlığıyla yayınlandı.”

Geçen bu diyalogun ardından YSK tarafından Diken’in haberi ‘yalan’ ve ‘düzmece’ olarak nitelendi. Diken, YSK Başkanı Sadi Güven’e “Cumhuriyet Başsavcılığına giderek hakkınızda suç duyurusunda bulunduk. Peki, siz de hakkınızda yalan haber yaptığını öne sürdüğünüz editörümüz Tunca Öğreten ve bu haberi  yayınlayan Diken hakkında ‘görev başındaki devlet memuruna iftira’ suçlamasıyla dava açacak mısınız?” sorular yöneltti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Hakan’a Londra’da protesto

SONRAKİ HABER

Enpay işçileri yeniden kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...