09 Haziran 2016 17:49

Önce eşini öldürdüler, şimdi evini ve işyerini yaktılar

Yüksekova'da öldürülen Fettah Es’in terzilik mesleğini devam ettirerek, 3 çocuğuna bakmaya çalışan Leyla Es’in eşinden kalan dükkan da ateşe verildi.

Paylaş

Yüksekova’da 28 Ağustos 2015’te devlet güçleri tarafından öldürülen eşi Fettah Es’in terzilik mesleğini devam ettirerek, 3 çocuğuna bakmaya çalışan Leyla Es’in eşinden kalan dükkan da ateşe verildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 79 gün süren saldırılarda yakılıp yıkılan iş yerlerinden biri de 28 Ağustos 2015’te Orman, Kışla ve Mezarlık mahallelerine onlarca zırhlı araç eşliğinde havan toplarıyla düzenlenen saldırıda evinin hemen arkasında özel harekat timleri tarafından infaz edilen 33 yaşındaki Fettah Es’e ait. Terzi olan eşini kaybettikten sonra eşinin mesleğini devralarak 3 çocuğuna bakmaya çalışan Leyla Es’in eşinin hatırası olan dükkanı da devlet güçleri tarafından yakıldı.

BARİ BIRAKIN ÜÇ YETİMİMİ BÜYÜTEYİM

Tek geçim kaynağı olan terzi dükkanın da devlet güçleri tarafından yakıldığını söyleyen Es, evinin de yıkıldığını belirtti. “Eşimi öldürdünüz daha ne istiyorsunuz bizden” diyen Es, “Rahat bırakın artık bizleri. Bari 3 yetimimi büyüteyim dedim. Buna da izin vermediler. Hem malımı hem canımı götürdüler. Hiçbir şey bırakmadılar. Biz ne yapacağımızı artık bilemiyoruz, diyecek bir söz yok artık. Talan ettiklerini etmişler. Talan edemedikleri malları ise yakmışlar. Evi böyle gördüğümde kendime gelemedim uzun süre. Bizler bunu hak etmemiştik” dedi.

HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ

Devlet güçlerinin kenti harabeye çevirerek on binlerce insanı göçe zorladığını anlatan Es, “Evimizi yaktılar ama hiçbir yere gitmeyeceğiz. Hiçbir yere gitmiyoruz. Harabeye dönen evlerimizin başında çadır kuracağız. Burası bizim toprağımızdır. Bu toprak üzerinde büyüdük bu toprak üzerinde öleceğiz. İrademiz ana dilimizdir. Binlerce evsiz var. Binlerce can gitti. Binlerce çocuk babasız kaldı ama hiçbir yere de gitmiyoruz” dedi.

MEZARININ ÜZERİNDEN ZIRHLI ARAÇLA GEÇTİLER

Leyla Es, devlet güçlerinin Orman Şehitliği Mezarlığı’nda bulunan eşi Fettah Es’in mezarının üzerinden zırhlı araçlarla geçerek, mezar taşlarını kırdıklarını da söyledi.

ÖZEL HAREKATÇILARIN ÖLDÜRDÜĞÜ FETTAH ES’İ BİNLER UĞURLAMIŞTI

Yüksekova’da 28 Ağustos’ta gece saatlerinde Orman, Kışla ve Mezarlık mahallelerine zırhlı araçlar ve havan toplarıyla düzenlenen saldırıda, vücuduna aldığı kurşunla yaralanan ve hastaneye götürülmesi engellendiği için yaşamını yitiren 3 çocuk babası terzi Fettah Es’in cenazesi binlerce kişi tarafından toprağa verilmişti. Cenaze töreninde konuşan Es’in ağabeyi Muhyet Es “Zalimler kardeşimi katletti, küçük çocuklarını babasız bıraktı. Ama biz her şeye rağmen intikam değil barış istiyoruz. Tekrar ediyorum, biz barış istiyoruz” demişti.

Cenaze töreninde babasının arkasında gözyaşı döken Fettah Es’n küçük kızının görüntüsü hafızalara kazınmıştı.

Aradan geçen 10 ayın sonunda devlet güçleri bu kez de Fettah Es’in ailesine bıraktığı terzi dükkanı ve evi de yaktı.  (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kupa Günlüğü başlıyor

SONRAKİ HABER

Irak Parlamentosu Vekili: Süryaniler için geç olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...