09 Haziran 2016 16:30

Özel: Kalın'ın sadece soyadı değil kafası da kalın

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'ya polis cenazesindeki kurşunlu tehdit için "Vatandaş tepkisi" diyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a "İbrahim Kalın'ın ifadelerini okuduğunuzda sadece soyadının değil kafasının da kalın olduğu ortaya çıkıyor. Sen kimsin? Kınamıyor, duruş göstermiyor, 'Tedbir alınmalı' demiyor. Saldırıya karşı 'Vatandaşın tepkisidir' diyor. Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

CNNTürk'ün haberine göre, hukuki savaş verdiklerini söyleyen Özel, "Özür gelmesze bu konuda bu söylemleri tekrar eden cumhurbaşkanı ve sözcüsü, yalan haberleri köpürten kuruluşlara karşı dava açacağız. Biz o kurşunu attırmamasını da biliriz. Ama bu legal standartlar içinde siyaset yapan bir partinin alması gereken bir karar değil" diye konuştu.

KABATAŞ YALANINI HATIRLATTI

Özel, şöyle dedi: "Cumhurbaşkanı ülkenin vatandaşlarının birbiriyle çatışacak hale gelmesinin kendisine bir fayda sağlayacağını zannediyor. Gerçek dışı sözleri, yalanları gerçek gibi anlatıyor. Kendisini inandırıyor. Makamın kendisine verdiği yetkiyle, o makama duyulan saygıyı istismar ederek yalanları gerçek gibi anlatıyor. Örneği Kabataş yalanını söylediğinde gözlerimle gördüm demişti. İzledim dedi. Böyle bir şey olmadığı ortaya çıktı. Camiye ayakkabıyla girdiler, içki içtiler dedi. Yalan olduğu ortaya çıktı. Bunlardan ders almadık şimdi çıkıyor 'bu ülkede muhalefetin başı olacaksın teröristi hastanede ziyaret edeceksin' diyor. Bu lafı duyan vatandaş Kılıçdaroğlu'nun hastanede terörist ziyaret ettiğini sanıyor. Vatandaşlarımızın insafına sığınıyoruz Cumhurbaşkanını bu tavrından. Bu yaptığından bu ülke fayda görmez. Bizde görmeyiz kendisi de görmez. Ah almakla haksızlık yapmakla hedef göstermekle olmaz. Sonra da vatandaşa havale ediyor."  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Çok kötü bir hata yaptım’

SONRAKİ HABER

Fatih Üniversitesi'ne kayyım atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...