09 Haziran 2016 14:22

Eğitim Sen: Haklı mücadelemiz yıpratılmak isteniyor

Eğitim Sen Gaziantep'te EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen'in de aralarında olduğu 17 kişinin tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Eğitim Sen Gaziantep'te aralarında Emek Partisi MYK üyesi Mehmet Türkmen ve Demokratik Bölgeler Partisi Antep İl Eş Başkanı Demet Paksoy'un bulunduğu 17 kişinin tutuklanmasına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

"İktidarın emek düşmanı, demokrasi karşıtı uygulamalarının yoğunlaştığı bugünlerde, emek, barış ve demokrasi mücadelesinin ön saflarında yer alan arkadaşlarımızın hukuk ve adalet kavramlarına yakışmayan bir şekilde tutuklanmış olması dikkat çekicidir" denilen açıklamada, Gaziantep'te 25 Mayıs'ta  çeşitli kurum ve kuruluşlardan gözaltına alınan 17 kişi “sosyal medya üzerinden yasadışı örgüt propagandası ve devlete hakaret etmek, devleti hedef göstermek” iddialarıyla tutuklanmalarına tepki gösterildi.

Ayrıca 6 Haziran'da Eğitim Sen Merkez Denetleme Kurulu üyesi Deniz Aktaş’ın da bulunduğu 2 kişinin de tutuklandığı kaydedilen açıklamada, "İktidarın ve onun uzantılarının pervasız saldırılarına karşı sesini yükselten her kurum, her örgütlü birey derhal 'bertaraf' edilmesi gereken potansiyel hedef haline getirilmiştir" denildi. Demokrasi karşıtı uygulamaların yoğunlaştığı günlerde emek, barış ve demokrasi mücadelesinin ön saflarında yer alan insanların tutuklandığına dikkat çekilen açıklamada, tutuklamalar “Yıllardır karşı karşıya olduğumuz bu tür girişimlerin asıl amacının haklı mücadelemizi yıpratmak ve kamuoyunun kafasında soru işaretleri yaratmak olduğu açıktır" olarak değerlendirildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kazanan dostluk ve kardeşlik

SONRAKİ HABER

Burjuva gemisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa