09 Haziran 2016 13:24

Bakırköy Belediyesi’nde de direniş başladı

CHP’li Bakırköy Belediyesi’nde sözleşmeli çalışan ve 14 Mayıs’ta işten atılan 17 işçi belediye önünde direniş çadırı kurdu. 

Paylaş

Bakırköy Belediyesi’nde farklı departmanlarda çalışan 17 işçi 14 Mayıs’ta işten atıldı. İşten atılan işçilerin 16’sı kadın ve doğum izindeyken işten atıldığını öğrenen işçiler var. İşten atıldıktan sonra 5 Haziran’a kadar Belediye Başkanı ve yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü belirten işçiler bir sonuç alınamayınca 8 Haziran’da direnişe geçti.

Belediye binasın yanında direniş çadırında kuran işçiler, kendilerine büyük haksızlık yapıldığını ve net bir gerekçe söylenemediğini dile getirdi. Yetkililerin kendilerine yeterli performansı göstermediklerini ilettiklerini söyleyen işçiler, “Biz büyük bir fedakarlıkla çalıştık. Verilen işleri yerine getirmediğimiz hiçbir zaman olmadı. İşimizi asla aksatmadık. Biz işimize geri dönmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Doğum iznide olan ve işten atıldıklarını izinde öğrenen kadın arkadaşlarının yaşadığı sıkıntı nedeniyle sütünün kesildiğini kaydeden işçiler, tüm kesimleri kendileriyle dayanışma içinde olmaya çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

TCDD’de özelleştirme girişimlerine tepki

SONRAKİ HABER

Avcılar Belediyesi'nde 19 süpürgeci daha işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...