09 Haziran 2016 13:16

Sevda Ergin ödülü Gamdan Kale’ye

Her yıl Uluslararası Şiiristanbul Festivali kapsamında verilen Sevda Ergin Şiir Ödülü bu yıl Gamdan Kale’ye verildi.

Paylaş

Her yıl Uluslararası Şiiristanbul Festivali kapsamında verilen Sevda Ergin Şiir Ödülü bu yıl da sahiplerini buldu. Ödül töreni, festivalin 5. Gün programında (İstanbul / Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde) gerçekleştirildi.   

Onur Şahin’in “Gamdan Kale” (Mühür Yayınevi) adlı kitabı Birinciliğe, İsmail Biçer’in “Sus Alfabesi” (Artshop Yayıncılık) adlı kitabı Jüri Özel Ödülü’ne, Neda Olsoy’un “Yaşamak Avuç Yalamak İşi” (Etki/Dize Yayıncılık) adlı kitabı ise Jüri Özendirme Ödülü’ne değer görüldü.

Salih Zeki Tombak (Başkan), Vedat Akdamar (Sekreter), Ferda Ergin, Oğuz Özdem ve Volkan Hacıoğlu’dan oluşan Seçici Kurul, ödül gerekçesini şöyle sıraladı:

 “Onur Şahin, ilk kitabında şiir geleneğimizle sağlıklı bağlar kurmuş, tutarlı bir şiir dili oluşturmuş, söz tasarrufunu önemseyen, taşradan ve çocukluktan canlı resimleri şiirine taşıyan şiirini hayatta karşılığı olan imgelerle kuran bir şair olarak değerlendirilmiş ve ‘Gamdan Kale’ kitabı Birinciliğe değer görüldü.

İsmail Biçer’in geçmişteki yapıtlarında olduğu gibi, ‘Sus Alfabesi’nde de ‘az sözle çok şey anlatma’ sanatına verdiği titizliği bozmamış, daha ustalıklı (özgün) hale getirmiştir. Son derece naif, anlaşılır, yalın imge ve çağrışımlarla örülü dizelere sahip olan ‘Sus Alfabesi’, bu anlamda dikkat çekicidir. ‘Sus Alfabesi’, genel hatlarıyla, bir şairin iç dünyasını yansıtan şiirler toplamı olarak görülse de, toplumsal sorunlara dair tepkisini, şiirin kimliği/dili çerçevesinde yer vermeyi (daha doğrusu hissettirmeyi) başarıyor. Tüm bunların ışığında, İsmail Biçer’in ‘Sus Alfabesi’, şiirimizde ‘olgun ve özgün bir yapıt’ olmayı başarmış olduğundan, ‘Jüri Özel Ödülü’ne değer görülmüştür. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli'deki saldırıda 2 korucu yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

TCDD’de özelleştirme girişimlerine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...