09 Haziran 2016 12:46

Özür gelmezse dava açılacak

CHP Cumhurbaşkanının hem provokasyona arka çıkar nitelikteki hem de hedef gösterici açıklamaları için özür gelmezse dava açmaya hazırlanıyor.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya yapılan mermili tehdite tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP Cumhurbaşkanının hem provokasyona arka çıkar nitelikteki hem de hedef gösterici açıklamaları için özür gelmezse dava açmaya hazırlanıyor.

İstanbul Fatih’teki asker cenazesi sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na mermi kovanı atılmış, Mermiyi atan kişinin olaydan önce Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğüne dair fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Mermiyi atan isim olan İrfan C.’nin AKP içinde aktif çalışan isimlerden biri olduğu da ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak İrfan C. ile birlikte gözaltına alınan üç kişi de serbest bırakıldı. Kılıçdaroğlu’na mermi atan isim olan İrfan C., AKP içindeki çalışmalarıyla dikkat çekiyor.. İrfan C. ayrıca silahlarla da poz verdiği ve sosyal medyadan paylaştığı görüldü.

Olayın ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın hedef gösterici açıklamalar yapmıştı. Dün CHP’den hem provakasyona hem Erdoğan’a hem de sözcüsünün tavrına dair açıklamalar geldi. 

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke CHP MYK’sı sonrası yaptığı açıklamada “Saray soytarıları ‘Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı halkın takdiridir’ diyebiliyor” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da beraber TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini eleştirerek şöyle dedi: CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bu ülkede muhalefetin başı olacaksın teröristi hastanede ziyaret edeceksin” sözüne ilişkin,  “Cumhurbaşkanından ve Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden kullanmış olduğu sözlerle ilgili bir özür, bir geri alma, bir açıklama ve bir tekzip bekliyoruz. Bu özür gelmezse Cumhurbaşkanı’na, Cumhurbaşkanlığı sözcüsüne, bu konuda bu söylemleri tekrar eden Adalet ve Kalkınma Partili yetkililere, milletvekillerine bu yalan haberleri bu algı operasyonunun parçası olarak köpürten basın yayın kuruluşlarına karşı dava açacağız” dedi.

Herkesi sorumluluğa davet ettiklerini ifade eden Özel, “Bizi kimse ne kurşunla ne tehditle korkutmaya çalışmasın” diye konuştu. 

ERDOĞAN VE KALIN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkede muhalefetin başı olacaksın teröristi hastanede ziyaret edeceksin. Bunlara gereken dersi milletim verecek” derken Kalın’da provokasyon için “Olayın kendisi yeteri kadar açık. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları da ortada” demişti. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Asgaride yaşayanların gerçeği: 100 TL açlığı büyütür

SONRAKİ HABER

Mecaplast işçileri yarın greve çıkıyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...