09 Haziran 2016 12:35

Fransa’da grevler Euro 2016’yı etkileyecek

Fransa'da işçiler, yasa geri çekilmedikçe, Euro 2016’yı tıkamakta kararlı olduklarını dile getiriyor.

Paylaş

Fransa’da Euro 2016 karşılaşmalarına bir gün kala, yeni iş yasasına karşı işçilerin grev ve gösterileri sürüyor. 

Hükümetteki Sosyalist Parti’nin yasayla ilgili düzenlediği bir toplantı öncesi Ekonomi Bakanlığı binası yakınlarında gösteri yapan işçiler, “Herkes Sosyalist Parti’den nefret ediyor”, “Herkes polisten nefret ediyor” sloganları attı. Euronews’un haberine göre işçiler, yasa geri çekilmedikçe, Euro 2016’yı tıkamakta kararlı olduklarını dile getiriyor. Tıpkı kameralara konuşan Malik Benyousser gibi: “Posta demiryolu ve temzilik işçileri hepimiz bir dayanışma içinde genel greve gidiyoruz. Euro 2016 boyunca ülkeyi felç edeceğiz. Çalışma Yasası’nın derhal geri çekilmesini istiyoruz”

ÇÖP İŞÇİLERİ DE GREVDE

Demiryolu çalışanlarının grevine çöp toplama işçileri de katılınca, Paris sokaklarında çöp yığınları oluşmaya başladı. Üstelik Cumartesi günü grevlere Air France çalışanları da katılacağını duyurdu. Bri grup CGT üyesi işçi ise Euro 2016 kupasını taşıyan treni durdurmaya kalktı.

Euro 2016 karşılaşmalarının başlamasına bir gün kala, grevlerin halen sonlandırılamaması, Euro 2016 organizatörlerini endişelendiriyor. Paris’te basın toplantısı düzenleyen Euro 2016 Organizasyon Komitesi Başkanı Jacques Lambert, “Grevler konusunda sizden daha fazla bir bilgim yok. Bu konu bizi endişelendiriyor, çünkü futbolcuların, hakemlerin ya da taraftarların hareket etmesini etkileyebilir. Bütün bunlar iyi yönde gitmiyor. Biz ulaşımın olabildiğince akıcı olmasını arzu ederdik” dedi.

Euro 2016 karşılaşmalarına katılacak futbol takımlarının etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Son iki seferdir Avrupa şampiyonu olan İspanya milli takımı “La Roja“nın etrafında da güvenlik çemberi oluşturulurken, oyuncuların kaldıkları otelin etrafı da demir bariyerlerle kapatıldı.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK PAZARINA GECE BARİKATI

Öte yandan 12 bin işçinin çalıştığı, 1200 şirketin bulunduğu ve yılda yaklaşık 2.8 milyon taze meyve sebze ve yiyeceğin satıldığı Avrupa’nın en büyük pazarı Rungis, dün gece saat 3’den itibaren CGT Konfederasyonu, Üniversite Öğrencileri Sendikası ÜNEF, Fransa Komünist Partisi Gençlik Örgütü ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Gençliği  tarafından işgal edildi.

Pazarın merkezi girişi önünde toplanan 1000’e yakın kişi barikatlarla tır-giriş çıkışlarını engelledi. Dün sabah 5’e doğru da yüzlerce kişi içeri girerek ve içerdeki yolları da bloke ederek trafik akışını engelledi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

DAY-MER festivali başladı

SONRAKİ HABER

Aile: Bir Türkiye yolculuğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...