09 Haziran 2016 12:09

Korkmaz Tedik anısına futbol turnuvası düzenlenecek

10 Ekim Katliamı’nın üzerinden 8 ay geçti. Saldırıda yaşamını yitirenler '101 Korkmaz insan barış ve dostluk' turnuvasıyla anılacak.

Paylaş

Mahir DOĞAN 
Antalya

10 Ekim Katliamı’nın 8. ayında Antalya emek ve demokrasi güçleri katliamda hayatını kaybeden Emek Partisi GYK üyesi Korkmaz Tedik anısına yarın futbol turnuvası düzenlenecek. “101 ‘Korkmaz’ insan barış ve dostluk”  adı verilen turnuvada, Korkmaz Tedik’in şahsında katliamda yaşamını yitirenler anılacak.

Saat 18.30’da Muratpaşa Belediyesi Mustafa Çetinkaya stadyumu önünde yapılacak basın açıklamasının ardından başlayacak turnuva öncesi, tertip komitesinden Çağlar Güçer gazetemize konuştu. Güçer, “Ankara Katliamı’nda yitirdiğimiz barış elçilerininin şahsında Korkmaz Tedik adına bu futbol turnuvasını düzenlemeyi ve bunuda her yıl tekrarlayarak geleneksel hale dönüştürmeyi düşünüyoruz. Futbol kollektif oynanan bir takım oyunudur. Bu yüzden bizde kollektif yaşam ve kollektif davranış içeren bu oyunu yani futbolu seçtik. Turnuvamızın ilk yılında 28 erkek, 4 kadın futbol takımı var. İnancımız odur ki bu takım sayısını her yıl dahada çoğaltıp güçlendirerek, barışın adını perçinleyeceğiz” dedi.

‘HELİK TAŞI KORKMAZCAN’

Turnuvanın finali Korkmaz Tedik’in doğum günü olan 26 Haziran günü yapılacak. Başarı kazanan takımlara kupaları verilecek. Tedik’in doğum günü dolayısıyla yapılacak etkinlikte Antalya Eğitim Sen müzik topluluğunun Tedik’in adına bestelenen ezgiler ve sevdiği türkülerden oluşan mini bir konser verecek. Aynı gün ailesi,  Korkmaz Tedik şahsında katliamda hayatını kaybedenlerin anısına yemek verecek. 25 Haziran'da ise arkadaşı İsmail Afacan tarafından Korkmaz Tedik için hazırlanan “Helik Taşı Korkmazcan” adlı belgeselin gösterimi yapılacak. Saat 19.00'da Konyaaltı Cemevi Korkmaz Tedik salonunda gösterilecek belgeselde ailesi, arkadaşları ve yoldaşları Korkmaz Tedik’in örgütlü mücadeleye başladığı üniversite yıllarından 10 Ekim tarihine kadar geçen süreçte yaşadığı dönüşümü anlatıyor. Belgeselde 10 Ekim sabahını yaşayanların tanıklıklarına da yer verildi. Belgesel kapsamında Antalya, Eskişehir, Ankara, Afyon, Denizli ve İstanbul’da röportajlar yapıldı. 

ÖNCEKİ HABER

Yalnız Efe, onur ödülünü dağında aldı

SONRAKİ HABER

‘Biat etme stajyerlikte ölçülüyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...