09 Haziran 2016 10:57

Antep’te ESP’lilerin tutuklanması protesto edildi

Antep’te önceki gün ESP'ye yönelik 7 kişinin tutuklanması protesto edilerek, tutuklananların serbest bırakılması isten

Paylaş

Antep’te önceki gün Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yönelik 7 kişinin tutuklanması protesto edilerek, tutuklananların serbest bırakılması istendi. 

ESP PM Üyesi Dinçer Ergün, ESP Üyesi Selçuk Gözükızıl, ÖGK üyeleri Öncü Mutlu, Roşna Bütün, Eğitim-Sen üyesi Kamuran Kıpçak, KESK Genel Meclisi ve Eğitim-Sen Merkez Denetleme Kurulu üyesi Hatice Deniz Aktaş, SGDF üyesi H.A.’nın tutuklanması İnsan Hakları Derneği Antep Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Tutuklu yakınları, ESP PM Üyesi Münevver İltemur, EMEP, DBP, HDP, SYKP, ÇHD’’nin de katıldığı açıklamada konuşan ESP PM Üyesi Münevver İltemur, partilerine yönelik baskılara dikkat çekerek, arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Basın açıklamasını okuyan SGDF üyesi Onur Kartal ise tutuklananalrın savcılık ifadesi alınmadan, önceden hazırlanan kararla mahkemeye sevk edildiğini belirtti. Kendilerine yönelik gözaltı ve tutuklamaların nedeninin yaklaşan Suruç Katliamı’nın yıl dönümü öncesi başlattıkları Adalet Kampanyasının engellemek olduğunu belirten Kartal, “Şimdi onlar dört duvar arasında umudu büyütürken bizler yeni gençlerle ‘Suruç için adalet, herkes için adalet’ diyerek mücadeleyi, korku imparatorluğunu yıkmaya devam edeceğiz. 1 milyon imza için tüm duyarlı devrimci, demokrat kurum ve kişilerini dayanışmaya çağırıyoruz” dedi. 

Açıklamadan sonra önceki gün tutuklanan Öncü Mutlu’nun annesi Yurdanur Mutlu’da bir konuşma yaparak, dosyada tutuklanmaya dair hiçbir delil olmadığını, bir hukukçu olarak verilen karardan utandığını söyledi. (Antep/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Karaman istismarcısı ikinci kez hakim karşısına çıktı

SONRAKİ HABER

'AKP halk iradesinden vazgeçip tankın gücüne teslim oldu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...