09 Haziran 2016 10:55

Karaman istismarcısı ikinci kez hakim karşısına çıktı

Karaman’da Ensar Vakfı ile KAİMDER yurtlarında kalan çocuklara cinsel istismarda bulunan Muharrem Büyüktürk Ereğli'de de hakim karşısına çıktı.

Paylaş

Karaman'da Ensar Vakfı ile Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nin (KAİMDER) yurtlarında kalan öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu için 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Muharrem Büyüktürk, Konya'nın Ereğli ilçesinde de aynı suçtan açılan dava kapsamında hakim karşısına çıktı. Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, taraf avukatları hazır bulunurken, tutuklu yargılanan Büyüktürk, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşma salonuna bağlandı.

Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Barolar Birliği vekilinin duruşmaya müdahil olma talebi kabul edildi. Yapılan kimlik tespitinin ardından duruşmada konuşan Büyüktürk, poliste verdiği ifadeyi ret ederek, suçsuz olduğunu savundu. Büyüktürk, "Mağdura babalık hissinin eksikliğini gidermek amacıyla sevgiyle, şefkatle, rahmetle ilgilendim, yaklaştım" dedi. Ereğli'ye öğrencilere rehberlik yapmak için geldiğini ve burada öğrencilerin kalacağı bir caminin lojmanının ayarlandığını aktaran Büyüktürk, burada zaman zaman öğrencilerle kaldığını söyledi.

Havalar soğuk geçtiği için üç çocukla sobalı odada kaldığını aktaran Büyüktürk, mağdur çocuğa babası olmadığı için özel ilgi gösterdiğini savundu.
“Sevgiyle, rahmetle ilgilendim”

Mağdur olan çocuğun içine kapanık biri olduğunu anlatan Büyüktürk, şöyle devam etti:

"Zaman zaman duygusal anlamda farklılıklar yaşıyordu. Bazı olaylarda sinirli tepki verebiliyordu. Çocuklara sürekli iyi insan olmaları, hata yapmamaları için telkinlerde bulunuyordum. Çocuğa sevgi göstermeye başlayınca okul başarısı arttı, hareketleri değişti. Çocuğa ilgi alaka gösterdim. Mağdura babalık hissinin eksikliğini gidermek amacıyla sevgiyle, şefkatle, rahmetle ilgilendim, yaklaştım. Çünkü sevgiye muhtaç bir yapısı vardı. Ben cinsel istismarda bulunmadım. Mağdurların korktuğu ve yönlendirildiği için benim hakkımda böyle beyanda bulunduklarını düşünüyorum."

'EMNİYETTE POLİS BENİ YÖNLENDİRDİ'

Polisteki ifadesinde tüm suçlamaları kabul ettiği hatırlatılan Büyüktürk, "O gün zor gece geçirdim. Önce suçlamaları kabul etmedim. Sonra polis babacan tavırla; 'Hastayım dersen, mahkemeye bile çıkmaz, tedavi olursun' dedi. Hatta 'sapık mı, eşcinsel mi yazalım?' diye bile sordular. Tedaviye gönderilmeyi beklerken tutuklandım. Sonra gerçeği anlayıp suçlamaları reddettim" ifadelerini kullandı.

Duruşma, eksik hususların giderilmesi için 27 Temmuz'a ertelendi. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında sınıf öğretmeniyken Büyüktürk'ün 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açmış, sanık 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

4 ilde 'Paralel Yapı' operasyonu: 17 gözaltı  

SONRAKİ HABER

Antep’te ESP’lilerin tutuklanması protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa