09 Haziran 2016 10:46

4 ilde 'Paralel Yapı' operasyonu: 17 gözaltı  

İzmir merkezli toplam 4 ilde, polis tarafından 'Paralel yapı' iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı. 

Paylaş

Süphelilerin Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları adliye ve cezaevlerinde görev yaptıkları iddia edildi.. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, 'Paralel yapı' iddialarına yönelik bugün sabah saatlerinde İzmir, Manisa, Trabzon ve Uşak'ta eş zamanlı operasyonlar düzenledi. 

Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının, İzmir, Karşıyaka ve Menemen adliyelerinde, Aliağa Şakran Cezaevi ile Foça Açık Cezaevi'nde, zabıt katibi ve infaz koruma memuru olarak görev yaptıkları bildirildi. 

Operasyonun, 'FETÖ/PDY'nin adliye yapılanmasına yönelik düzenlendiği, gözaltına alınan şüphelilerin 2012 yılında yapılan mübaşir, zabıt katibi ve infaz koruma memuru sınavlarında soruları önceden temin edip, 'FETÖ/PDY' üyelerine verdikleri, bu sorularla sınavları kazanan ve halen görevde olan zanlıların ise 'Paralel yapı' iddialarına yönelik düzenlenen operasyonları önceden örgüt üyelerine bildirdikleri ileri sürüldü. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul eski Başsavcıvekili Fikret Seçen için yakalama emri

SONRAKİ HABER

Karaman istismarcısı ikinci kez hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa