09 Haziran 2016 10:00

Gazeteci Nedim Oruç hakim karşısına çıkıyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 5 Ocak günü gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Dicle Haber Ajansı Muhabiri Nedim Oruç, yarın hakim karşısına çıkıyor

Paylaş

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 5 Ocak günü gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Dicle Haber Ajansı Muhabiri Nedim Oruç, yarın hakim karşısına çıkıyor. İşkence yapılarak kaçırılan, ancak oluşan kamuoyu baskısı sonrası emniyette tutulduğu kabul edilen tutuklu gazeteci Oruç, 6 aydır yürütülen soruşturmanın tamamlanması sonucu ilk duruşması Cizre Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

ÜÇ SUÇLAMADAN YARGILANACAK

Halen Şırnak T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Oruç, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “Örgüt propagandası yapmak”, “Örgüte üye olmak” ve “Suçu bildirmemek” iddialarından suçlanıyor. Oruç’a yöneltilen bu suçlamaların gerekçesi ise, kendisine ait bilgisayardan alınan imajda yer alan haberleri, fotoğrafları ve görüntüleri oldu.

Oruç’a yöneltilen en dikkat çekici suçlama ise “Suçu bildirmeme” oldu. Oruç, haber amaçlı görüştüğü direnişçilerin hendek kazıp barikat kurmalarını “yetkili makamlara bildirmemek”le suçlandı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Onlar gazeteci, tanığız’

SONRAKİ HABER

Usta Ressam İbrahim Balaban’ın 95. yaşı kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...