09 Haziran 2016 09:56

‘Onlar gazeteci, tanığız’

ÖGC, “Haber hakkıma dokunma” sloganıyla başlattığı tanıklık günleri çerçevesinde Diyarbakır Adliyesi önünde tutuklu gazetecilerin hikayelerini anlattı

Paylaş

Eylemde, “Tutuklu gazetecilere özgürlük” pankartı açılırken, cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilerin fotoğrafları taşındı. Eyleme, Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, T24 Yazarı Nurcan Baysal, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren’in de aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı. Eylemde konuşan ÖGC Eşbaşkanı Hakkı Boltan, gazeteci arkadaşlarının “gazeteci olmadıkları” iddiasıyla yargılandığını, bu yüzden tutuklu gazetecilerin yaptıkları haberlere ve muhabirliklerine tanıklık etmek için bir arada olduklarını belirtti. Boltan, Midyat’ta saldırıya uğrayan gazetecilere de değinerek, saldırıyı kınadı.

‘HABER ALMA HAKKI ENGELLENİYOR’

Yıllardır adliyeye, ya ifade vermek için ya da tutuklu gazetecilere destek vermek için geldiklerine dikkat çeken DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, “Bu ülkede halkların haber alma hakkı engelleniyor. Yaptıkları haberlerden, sosyal medya paylaşımlarından gazeteciler tutuklanıyor, yargılanıyor” dedi. 

Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol ise “Haberlerimizi birilerini rahatsız ediyorsa o zaman biz doğru olanı yapıyoruz” diyerek, yaptıkları haberlerin iktidarı ve sistemi rahatsız ettiği için bu kadar baskı altına alındıklarına dikkat çekti. Aykol, tutuklu gazetecilere “Siz oradasınız biz de burada. Biz sizin yerinize devam edeceğiz” diye seslendi.

‘GAZETECİLER SERBEST BIRAKILMALI’

T24 yazarı Nurcan Baysal ise, Türkiye’de tutuklu bulunan 40 gazeteciden 13’ünün DİHA muhabiri olduğunu belirterek, “DİHA muhabirleri gazetecidir. Ben de onların gazeteci olduğunun tanığıyım. Bir an önce onların serbest bırakılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çalışma arkadaşları tutuklu DİHA muhabirleri Nuri Akman, Ziya Ataman, Nedim Oruç, Şermin Soydan ile Azadiya Welat Gazetesi Çalışanı Şoreş Ölçen’in hikayelerini anlatarak, onların gazeteci olduğuna tanıklık ettiklerini ifade etti. Eylem önümüzdeki hafta aynı gün ve yerde devam edecek. (Diyarbakır/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Saldırıya uğrayan öğrencilere uzaklaştırma cezası verildi

SONRAKİ HABER

Gazeteci Nedim Oruç hakim karşısına çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...