09 Haziran 2016 08:44

Saldırıya uğrayan öğrencilere uzaklaştırma cezası verildi

Hacettepe Üniversitesi’nde Beytepe yerleşkesinde öğrencilere yönelik yapılan ırkçı saldırının faturasını da öğrencilere kesti. 

Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, 24 Aralık 2015 tarihinde Beytepe yerleşkesinde öğrencilere yönelik yapılan ırkçı saldırıya ilişkin başlattığı soruşturmayı tamamladı. Saldırıya uğrayan öğrencilere fatura çıkaran rektörlük, soruşturma kapsamında, farklı bölümlerde okuyan, 11 öğrenciye bir yarıyıl uzaklaştırma cezası verdi. Cezalar, "Kurum personeli ve öğrencilerine fiili saldırıda bulunma" gerekçesiyle verilirken, cezalandırılan öğrencilerin saldırıya uğrayan öğrencilerden olması dikkat çekti. 

Rektörlük tarafından öğrencilere verilen okuldan uzaklaştırma cezası, öğrencilerin daha önce almış oldukları herhangi bir disiplin suçunun olmamasından dolayı bir aya indirildi. Öğrencilere verilen ceza 2016-2017 eğitim öğretim yılı güz döneminden itibaren uygulanacak. 

'İBARENİN ASLI YOKTUR'

Cezalandırılan öğrencilerden biri olan M.B. rektörlük tarafından kendilerine gönderilen tebliğ de yer alan "Kurum personeli ve öğrencilerine fiili saldırıda bulunmak" suçlamasının aslının olmadığını söyleyerek, "Kurum personeli ve kurum öğrencilerine yönelik herhangi bir saldırı söz konusu değildir. Rektörlüğün verdiğin karar keyfi bir karadır" dedi. M.B., yaptırımı kabul etmeyeceklerini ve durumu mahkemeye taşıyacaklarını belirtti. 

'REKTÖR KENDİSİNE YAPILAN BASKILARDAN DOLAYI BİZLERE SORUŞTURMA AÇTI'

Rektörlüğün üzerindeki siyasi baskılardan dolayı böyle bir karar aldığını düşünen M.B., okuldaki hocalar ile konuştuklarını ve hocaların kendilerine "Rektöre dışarıdan baskı yapıldığı için sizlere soruşturma açıldı" dediğini aktardı. M.B., karşıt görüşlü öğrencilere herhangi bir cezai yaptırımın söz konusu olmadığına dikkat çekti. 

NE OLMUŞTU?

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde Ülkü Ocakları üyeleri kesici aletlerle öğrencilere saldırmış, Tecavüzcüler tarafından vahşice katledilen Özgecan Aslan ve Ankara katliamında yaşamını yitiren öğrenci Şebnem Yurtman'ın anısına kampüste yapılan anı duvarı da ülkücüler tarafından tahrip edilmişti. Tepki göstermek için toplanan öğrenciler ile ülkü grup arasında tartışma çıkmış ve ülkücüler öğrencilere sallama denilen kesici aletler ile saldırmıştı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Bağdat'ta çifte saldırı: 22 kişi öldü, 70 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

‘Onlar gazeteci, tanığız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...