08 Haziran 2016 18:31

Barış için 40 bin imza Meclis'te

Kadıköy Barış Bloku, barış için 40 bin imza kampanyası kapsamında Ankara'da bir araya gelerek, toplanan imzaları Meclis'e teslim etti. 

Paylaş

Kadıköy Barış Bloku, "Savaş değil Barış, Ölüm değil Yaşam" şiarıyla topladığı 40 bin imzayı Meclis'e verdi. Blok üyeleri akşam saatlerinde Ankara Sakarya Caddesi'nde bir araya gelerek açıklama yaptı. "Barış içinde Yaşamı Kuracağız" pankartının açıldığı açıklamada sık sık "Barış, onur, adalet", "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganları atıldı. Basın açıklamasından önce Gonca Gümüşayak, Nazım Hikmet'e ait "Kız çocuğu" adlı şiiri okuyarak, tek kişilik tiyatro oyununu sahneledi. 

Daha sonra Hacettepe Üniversitesi'nden Ankara Barış Bloku üyesi akademisyen Sedat Yağcıoğlu söz aldı. Yağcıoğlu, "Kürdistan'daki kentler tamamen yakılıp yıkılıyor. Yüzlerce kaybımız var artık neredeyse her aya birkaç bomba düşüyor. Ölüme yıkıma, yağmaya alıştırılmaya çalışıyoruz. Ancak biz savaş başladığı andan itibaren tüm Türkiye'ye yayılan Barış Blokları olarak tek bir mücadeleyi sırtladık. Savaşı inatla kabul etmeyeceğimizi, savaşa karşı mücadele edeceğimizi ve barış içinde birlikte yaşam kurmak için birlikteliğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Kadıköy Barış Bloku Aktivisti Müslüm Çelik ise inadına barış istediklerini belirtti ve "Bugün Barış istemek; Dün Dersim kıyımı için timsah gözyaşlarıyla özür dileyenlerin bugün onlarca Dersim yaratmaların; Sur'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Varto'da, Şırnak'ta, Yüksekova'da ve yüzlerceköyde terör ile mücadele adına yakıp yıkmalarına, çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek sivillerin can vermelerine evlerinden, köylerinden, kentlerinden sürülmelerine karşı çıkmaktır" ifadesinde bulundu.

Çelik, ısrarla barış isteminin bu gün "diktatörlüğe dur" anlamında olduğunu söyledi. Çelik, "Halkın 6 milyon oyla parlamentoya seçtiği vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırarak, kendilerine bağlı mahkemeler yoluyla 'teröre destek verdiklerin' iddiasıyla yargılayıp cezalandırarak parlamento dışına itmeye çalışan anti demokratik zorba anlayışa karşı olmaktır" diye konuştu.

Çelik. herkesi daha duyarlı olmaya ve örgütlü, kararlı bir tavırla "barış" istemeye çağırdı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Şampiyonası bahanesiyle grev kırıcılığı girişimi

SONRAKİ HABER

Saldırıya uğrayan gazeteciler taburcu edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...