08 Haziran 2016 17:27

CHP İl Başkanı Canpolat kurşunu emniyete teslim etti

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na atılan kurşunu emniyete teslim etti. 

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından konuşan İl Başkanı Canpolat, “O kurşunu biraz önce emniyete teslim ettik. İstanbul’daki hukuk komisyonumuz takipçisi olacak. Bu provokasyonu yapanları ortaya çıkaracağız” dedi.

Vezneciler’de gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden polislerden Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya yönelik sözlü saldırıda bulunuldu. Cenaze töreninin ardından cami avlusunda bir kişi, Kılıçdaroğlu’ya mermi çekirdeği –kurşun- fırlattı. Cami avlusuna cebinde mermi çekirdekleriyle giren kişi gözaltına alındı. Konuyla ilgili Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, “Vahim olan nokta şu; bir kişi Başbakan ve İçişleri Bakanı’nın önünden geçecek, benim önümden geçerken bana bu kurşunu atacak. Beni ölümle tehdit edecek sözde… Onun feriştahı gelse inandığım yoldan beni döndüremez” dedi.

Basın toplantısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na atılan kurşun, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat tarafından tutanakla emniyete teslim edildi. Canpolat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada olayın devletin gözü önünde yapıldığını belirterek “Şunu iyi bilsinler ki biz bütün şehit cenazelerimize katılacağız. Bundan sonra daha da kalabalık katılacağız. Genel Başkanımıza yapılan her saldırıya mislisiyle karışlık vereceğimizi bilmelerini istiyorum. Devlet protokolünün önünde, başbakanın devletin en üst yönetiminin ve yüzlerce emniyet mensubunun olduğu yerde Genel Başkanımıza kurşun atmanın bedelinin ağır olacağını herkesin bilmesi gerekiyor” dedi.

İl Başkanı Canpolat, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkeye dün de sahip çıktık böldürtmedik; bugün de sahip çıkıp böldürtmeyeceğiz. Eğer terörle ilgili bir ilişki aranıyorsa teröre yardım ve yaltaklık yapanı herkes biliyor. Son 6 yıldır teröre yardım ve yaltaklık yapanların yarın yargı önünde nasıl hesap vereceklerini hep beraber göreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin birliği ve barışı için sonuna kadar mücadele edecek.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

DİSK Basın-İş’ten Midyat’taki gazetecilere saldırıya tepki

SONRAKİ HABER

Gazeteci işe başlarken nelere dikkat etmeli?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa