08 Haziran 2016 16:51

Ramazan gözaltısı: Oruç oruç sigara mı içiyorsunuz lan!

Yaralı arkadaşını hastanede ziyaret eden Sergen Kay bahçede sigara içtiği için taciz edilip gözaltına alındı

Paylaş

İstanbul Vezneciler'de 6'sı polis 11 kişinin hayatını kaybettiği bombalı araçla düzenlenen patlamada yaralanan arkadaşını Haseki Hastanesi'nde ziyarete giden Sergen Kay, polisin sigara içtiği sırada yanına gelerek, "Oruç oruç sigara mı içiyorsunuz lan" diyerek taciz ettiğini, başlayan tartışmanın ardından ise "Biz sizi tanıyoruz, siz teröristsiniz" sözleriyle kendisini ve yanındakileri gözaltına aldığını söyledi.

BirGün'ün haberine göre, İstanbul Vezneciler'de 36 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının ardından, yaralanan yurttaşların bir kısmı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Hastanedeki yaralı arkadaşı Haziran Hareketi Üyesi Ekin Akgün'ü ziyarete giden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi Sergen Kay, son durumu öğrenmek için beklemeye başladı.

‘SİZİ TANIYORUZ, TERÖRİSTSİNİZ’

Yaşananları anlatan Kay, "Arkadaşlarımla hastane bahçesinde oturup, yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalışıyorduk. Sonra 2 kişi geldi. Sivil polis olduklarını sonradan öğrendik. Bize 'Oruç oruç sigara mı içiyorsunuz lan' diye bağırdılar. Önce şaşırdık, sonra 'Size ne' diyerek ayağı kalktık. Aramızda tartışma çıktı. Bizi 'Sizi tanıyoruz, siz teröristsiniz' diyerek gözaltına aldılar.

O sırada 'Terörist değilim, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisiyim' desem de fayda etmedi. Yaka paça götürüp hepimizi duvarın dibine dizdiler. Polis otosuna aldıktan sonra da taciz içerikli ve ağza alınmacak şekilde sözler söyleme başladılar. Bunları telaffuz etmek istemiyorum." şeklinde konuştu.

Sergen Kay ve kendisiyle beraber gözaltına alınan 3 kişi, sağlık kontrolü ve Şehremini Karakolu'ndaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

'Ülkesini soykırımla itham eden, kanı bozuk değil de nedir'

SONRAKİ HABER

Ağaç kıyımını kim yapıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...