08 Haziran 2016 15:03

Papua Yeni Gine’de polis öğrencilere ateş açtı: 4 ölü

Papua Yeni Gine’de Başbakan Peter O’Neill’i protesto etmek için isteyen öğrencilere polis ateş açtı. Açılan ateş sonucunda 4 kişi öldü.

Paylaş

Papua Yeni Gine’de Başbakan Peter O’Neill’i protesto etmek için isteyen öğrencilere polis ateş açtı. Açılan ateş sonucunda 4 kişi öldü, birçok kişi ise yaralandı.

Papua Yeni Gine’de üniversitede okuyan binlerce öğrenci, yolsuzluk yaptığı iddia edilen Başbakan Peter O’Neill’ın istifa etmesini istedi. İlk olarak dersleri boykot eden öğrenciler, dün Papua Yeni Gine Üniversitesi kampüsünde toplanarak parlamento binasına doğru yürüdü. Önce biber gazı kullanarak öğrencilere saldıran polis, sonrasında grubun üzerine ateş açtı. Görgü şahitleri polisin ateş açması sonucu 4 öğrencinin öldüğünü, birçok kişinin ise yaralandığını belirtti. Resmi kaynaklar ise ölü olduğunu kabul etmedi.

Port Moresby Hastanesinde tedavi altına alınan yaralananlardan 10 kişinin sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu aktarıldı. 

Öte yandan Avustralya hükümeti ayrıca, ölenler ve yaralananlar hakkında da Papua Yeni Gine’den resmi bir açıklama yapılmadığını duyurdu. Papua Yeni Gine’nin başkenti Port Moresby’daki ABD Büyükelçiliği ise ülkedeki vatandaşlarına durumun ciddiyetini hâlâ koruduğu konusunda uyarıda bulundu. 
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Adalet Divanı: Kaçak göçmenleri gözaltına alamazsınız

SONRAKİ HABER

Norveç ve İsveç'te pilotlardan grev hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...