08 Haziran 2016 14:35

Tekno Kauçuk’ta toplusözleşme imzalandı

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde Kurulu bulunan Tekno Kauçuk’ta, 265 işçiyi ilgilendiren yeni dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Paylaş

Damla ULUDAĞ
Tanfer YEŞİLTEPE
Gebze

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde Kurulu bulunan Tekno Kauçuk’ta, 265 işçiyi ilgilendiren yeni dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı. Tekno Kauçuk işçileri, mücadele ederek kazanım elde ettiklerine dikkat çekti.

Petrol-İş’in örgütlü olduğu Tekno Kauçuk’ta imzalanan toplusözleşmede birinci yılın ilk 6 ayı geçerli olacak 250 lira artış, daha sonraki 6. ay için enflasyon artı 1 puan, ikinci yılın ilk yarısı için enflasyon artı 2 puan, diğer yarısı için de enflasyon artı 2 puana imza atıldı. Sosyal haklarda ise yüzde 14-38 arası iyileştirme yapılacağı belirtilen sözleşmede, yakacak yardımı ise 800 liradan 1100 liraya çıkarıldı.

18 yıllık İşçi Musa Gümüş ilk günden itibaren her gelişmeden bilgilerinin olduğunu ifade ederek, “Çalışma şartlarımız ve sosyal haklarımız son sözleşme ile daha da iyileştirildi. Toplusözleşmesi devam eden tüm arkadaşların örgütlü olması gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde kazanımlar azalacaktır” dedi.

6 yıllık İşçi Ateş Arslan da “Aşağı yukarı yüzde 18’lik bir ücret artışımız oldu. Devletin kıdem tazminatı ile ilgili çıkaracağı yasa üzerine biz kıdem tazminatlarımız için protokol imzaladık. Mücadele ederek kazandık. Sendikasız tüm işçileri sendikaya, sendikaları da işçilerin yanında olmaya davet ediyorum. Eninde sonunda direnen tüm işçiler mutlak haklarını alır. Biz de toplusözleşme dönemindeki tüm arkadaşlara başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Tekno Kauçuk İşyeri Baştemsilcisi Dönmez Aytekin, sözleşmeden memnun olduklarını ifade etti. Son dönemde işçi ve emekçilere yönelik baskılara dikkat çeken Aytekin, “Sendikalar özel istihdam büroları ve kiralık işçilik yasasının karşısında durmalı. Kıdem tazminatları elimizden alınıyor. İşçi sınıfının tek güvencesi kıdem tazminatıdır. Burada 14 yıldır çalışıyorum, bu sebeple buradan gidersem başka bir yerde bu uygulama nedeniyle asla 14 yıl çalıştırılmam. Şimdi işçiler arasında kıdem tazminatlarının 14-15 gün üzerinden yatırılacağı konuşuluyor. 20 yıllık çalışmamın karşılığında 10 yıllık kıdem tazminatı almam söz konusu olamaz. Kıdem tazminatları bizim geleceğimizdir. Kıdem tazminatlarımıza el uzatılırsa yer yerinden oynar” dedi.

Aynı iş kolunda ve aynı sendikada olan diğer fabrikalardaki işçilerin sözleşmelerinden de haberdar olduklarını dile getiren Aytekin, “Mecaplast’ta işçilerin talepleri taleplerimizdir. Grevlerinin sonuna kadar arkasındayız. Direne direne hep birlikte kazanacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Eğitimin yükü ailelerin sırtında

SONRAKİ HABER

Mecaplast işçisi greve çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...