08 Haziran 2016 14:04

10 Ekim Katliamında 14 üyesini kaybeden BTS’den sergi

10 Ekim Katliamı’nda 14 üyesini kaybeden Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), saldırıda yaşamını yitirenler anısına fotoğraf sergisi açacak.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

10 Ekim Katliamı’nda 14 üyesini kaybeden Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), saldırıda yaşamını yitirenler anısına fotoğraf sergisi açacak. BTS Genel Başkanı Uğur Yaman, 10 Haziran’da başlayacak sergiyle ilgili “Her şeyi yapabilirler ama bu ülkede barış isteyen insanlar teslim olmayacaktır” dedi. 

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, AFSAD Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğrafçılar Atölyesinin katkılarıyla hazırlanan “Hatırladığın kadar güçlü, unuttuğun kadar suçlusun unutma” adlı serginin açılışı, Mimarlar Odası Ankara Şubesinde yapılacak. Sergi öncesi konuştuğumuz BTS Genel Başkanı Uğur Yaman, “Öncelikle bu sergide emeği geçen Fotoğrafçı Mehmet Özer’e teşekkür etmek istiyorum. Orada yaşananları sergilemek, sergiye gelecek kişiler tarafından görülmesi, unutulmamasının önemli olduğunu görüyoruz” dedi. 7 Haziran’ın ardından  ortaya konan savaş konseptiyle emekçilere dönük saldırıların da hızla arttığını kaydeden Yaman, “Özel istihdam bürolarının Meclisten geçmesi, kıdem tazminatının fona devredilme çabaları, esnek ve performansa dayalı çalışma sistemi gibi... Biz yıllardır bu ülkede katliama uğradık, sürgün edildik. Ancak şunu bilmeleri gerekiyor ki; her şeyi yapabilirler ama bu ülkede barış isteyen insanlar teslim olmayacaktır” diye konuştu.  

BTS Genel Sekreteri İshak Kocabıyık da “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamlarından biri olan 10 Ekim katliamı, barışa, emekçilere, demokrasi isteyenlere yönelik bir saldırıydı. Hayatını kaybedenlerden 14 kişi sendikamızın kortejinde yer alan arkadaşlarımızdır. Bu sergide hem onların anısını yaşatmak, hem de 10 Ekim’in açığa çıkardığı sendikamızın görevleri nedeniyle böyle bir sergi düşündük” diye konuştu. Son bir yılda giderek daha baskıcı, savaşa ait bir ülke noktasına gelindiğini belirten Kocabıyık, sendikalar olarak da bunun zorluklarını yaşadıklarını söyledi.

Barışın, demokrasinin olmadığı bir yerde emek mücadelesini sürdürmenin de zorlaştığını ifade eden Kocabıyık, Suruç Katliamı ile başlayan süreçte 10 Ekim’de yaşananların kendileri için bir milat olduğunu dile getirdi. Ondan sonra gerçekleşen katliamların sayısını tutmanın bile zor olduğunu belirten Kocabıyık, “Bu ülkede barışın gelmesi için emekçilere ve örgütlerine düşen görevler var. Eğer demokratik, özgür ve emekçiler açısından özgür bir ülke istiyorsak bizim barış talebini her zaman önde tutmamız gerekiyor” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Artvin'in kararı kesin: Raporu tanımıyoruz maden istemiyoruz

SONRAKİ HABER

Türkiye ‘yolsuzlukta’ dünyada ikinci Avrupa'da birinci

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...