08 Haziran 2016 11:03

Gençlik örgütleri Suruç için kampanya başlattı

Gençlik örgütleri, 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç Katliamı’nın yaklaşan yıl dönümünde kampanya başlattı.

Paylaş

Gençlik örgütleri, 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç Katliamı’nın  yaklaşan yıl dönümünde “Suruç için adalet herkes için Adalet” sloganıyla imza kampanyası başlattı.

Kampanyanın ilk standı yarın Beşiktaş’ta açılacak. Kampanya ile Suruç Katliamı dosyası üzerindeki gizlilik kararının kaldırılması, sorumluların yargılanması, katliama dair belgelerin açıklanması ve Diyarbakır-Suruç-Ankara Katliamlarının ilişkisinin açıklanması talep edilecek.

Konuyla ilgili bugün TMMOB Makina Mühendisleri Odasında basın toplantısı düzenlendi. Gençlik örgütleri adına açıklama yapan Fulya Dağlı, Suruç Katliamı’ndaki hedefin yalnızca SGDF’liler olmadığını belirterek şöyle devam etti: “Suruç Katliamı’nda hedef SGDF olduğu kadar, Gezi’den Kobanê’ye, Devrimci Gençlik Köprüsü’nden Cizre’ye bir bütün olarak gençliktir, gençliğin birleşik ve ortak mücadelesidir.”

“Ortaya çıkan belgelerle Suruç Katliamı devlet eliyle örgütlenmiş ve bütün devlet kurumlarının çok öncesinden haberdar olduğu bir katliamdır” diyen Dağlı, Suruç Kaymakamı, Suruç Valisi, Suruç Emniyeti, istihbarat örgütleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığının bu katliamın birinci dereceden sorumluları arasında olduğunu söyledi.

Katliamın aydınlatılması için ortak mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Dağlı, “Kampanya boyunca imzalar toplayacak, sokaklarda meydanlarda olacak, mücadele edecek, sesimizin ulaştığı her yerde ‘Suruç için adalet’ diyeceğiz. Gençliğin birleşik mücadelesi, Suruç Katliamı’nın ve diğer bütün katliamların hesabını sorana kadar devam edecek” dedi. 

Kampanyaya destek veren gençlik örgütleri şu şekilde: HDP Gençlik Meclisi, HDK Gençlik Meclisi, Emek Gençliği, Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti, Anarşist Gençlik, Devrimci İşçi Partili Öğrenciler, Dev-Güç (Gençliğin Devrimci Güçleri), Devrimci Yolda Devrimci Gençlik, DirenÜniversite,  Emekçi Hareket Partisi Gençliği, Kaldıraç’tan Öğrenciler, SYKP Üniversite Meclisi, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Öğrenci Dayanışması, Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-SEN), Özgürlükçü Gençlik Derneği. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABF Başkanı: Hedefimiz ‘demokrasi cephesi’ kurmak

SONRAKİ HABER

‘İnsanlığı savunanlar Nobel’le onurlandırılmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa