08 Haziran 2016 08:13

Didim'de kadınlar AKP politikalarına tepki gösterdi

Didim kent meydanında bir araya gelen kadınlar, yaptıkları basın açıklaması ile AKP'nin kadın düşmanı politikalarına tepkilerini dile getirdiler.

Paylaş

Didim kent meydanında bir araya gelen kadınlar, yaptıkları basın açıklaması ile AKP'nin kadın düşmanı politikalarına tepkilerini dile getirdiler.

Didim Kadın Platformu adına konuşan Ayten Ersoy, İstanbul’da bombalı araç saldırısı ile yaşanan ölümleri protesto ederek başladığı konuşmasında “tüm bu Ortaçağ’dan kalma açıklamalara ortak olanlar bilmelidir ki, anneliğimiz de kadınlığımız da bize aittir” dedi.

“Çalışmak ve doğum kontrolü uygulamak hakkımızdır” diyen Ayten Ersoy; Cumhurbaşkanı da olsa, devletin en üst kademesinde bulunanların hiçbir yurttaşa, hiçbir cinsiyete, hiçbir cinsel yönelime hakaret etme haklarının olmadığını belirterek, devleti yönetenlerin yaptıkları açıklamalarla alenen suç işlemekte olduklarını ifade etti.

“Kadın hareketinin yıllardır dişiyle tırnağıyla kazandığı hakları gasbetmek kimin haddine?” diyen Ayten Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık uyanmış olan kadınları tekrar ölüm uykularına yatırmak sandığınız kadar kolay olmayacak! Kadınlar yüzyıllardır, hakları için yakılmayı bile göze alarak bir mücadele verdi, bu mücadele halen de devam ediyor. Her türlü hakkımıza sahip çıkacağız; bunları gasbetmeye çalışanlar bilin ki başaramayacaksınız!” (Didim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kilis bu kez uçaksavar mermisiyle vuruldu

SONRAKİ HABER

'Demokratik Suriye Güçleri, Menbic'e girdi' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...