08 Haziran 2016 03:41

Assange: Google, Clinton'ın kampanyasına doğrudan müdahil

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange Google'ın Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına doğrudan destek verdiğini söyledi.

Paylaş

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, bir medya forumuna video konferansla bağlandı.

Sputnik'in haberine göre Assange, Google'ın ABD'de Demokrat Parti'den adaylığını garantileyen eski dışişleri bakanı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına doğrudan müdahil olduğunu söyleyip, "Google Dışişleri Bakanlığı'nı kullanmıştı. Bu, bir 'al gülüm ver gülüm' meselesi" ifadelerini kullandı.

Assange'ın anlattığına göre Google, "ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 2013'te yaptığı Suriye'yi bombalama çağrısını desteklemek için ana sayfasını kullanıp Suriyelileri karşı tarafa geçmeye teşvik etmek için Katar merkezli Al Jazeera televizyonuyla planlar da kurdu."

Assange, "Google hem kişisel hem de iş düzeyinde 'Washington gücüyle' entegre durumda. Dağıtım kanalları üzerindeki kontrolünü artıran Google, ABD istisnacılığı ile müttefiklik yapıyor" ifadelerini kullandı.

Google'ın 'geleneksel bir ABD devlet gücüne' dönüştüğünü söyleyen Assange, şirketin eski yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt'in artık Pentagon'un inovasyon kuruluna başkanlık yaptığını hatırlattı.

Assange, Google'ın Çin'i rakip olarak gördüğünü de ekledi.

Assange, "(ABD'de) devletle şirketler arasında bir kaynaşma var. NSA'in bütçesinin yüzde 80'i özelleştirilmiş. (NSA), ABD derin devletinin çekirdeği" dedi. (DIŞ HABERLER)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Pamuk: Gücün giderek merkezileşmesinden öfkeliyiz

SONRAKİ HABER

Obama, Muhammed Ali'nin cenaze töreninde olmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...