07 Haziran 2016 19:15

Anadolu Efes'i 84-72 yenen Fenerbahçe seride 2-1 öne geçti

Spor Toto Basketbol Ligi final serisi üçüncü maçında Fenerbahçe, evinde ağırladığı Anadolu Efes'i 84-72 mağlup etti ve seride 2-1 öne geçti.

Paylaş

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oynanan maçta Fenerbahçe, ilk periyodu 23-19, devreyi de 43-33 önde kapattı. Üçüncü periyot 57-57 eşitlikle geçilirken, son periyottaki üstün oyunuyla Fenerbahçe, Anadolu Efes'i 84-72 yendi ve seride 2-1 öne geçti.

7 maç üzerinden oynanan ve 4 maç kazananın şampiyon olacağı final serisinde 4. maç, 9 Haziran Perşembe günü Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da yapılacak.

MAÇIN ARDINDAN

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'daki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, üçüncü çeyreğin birkaç dakikası hariç çok iyi oynadıklarını vurgulayarak, "Hem hücumda hem de savunmada akıllıca hareket ettik. Abdi İpekçi'de de söylediğim gibi şu an iyi bir durumdayız ve Perşembe günü için hazırlanmamız gerekiyor. Taraftara destekleri için teşekkür ediyoruz, inşallah Perşembe de aynı şekilde gelirler" dedi.

Fenerbahçeli oyuncu Melih Mahmutoğlu, sahalarına avantajlı bir şekilde geldiklerini ve bugün savaşarak kazandıklarını söyledi. Mahmutoğlu, kendilerine destek veren taraftara da teşekkür etti.

İLK YARIDA MAÇ AYNI STANDARTTA YÖNETİLMEDİ

Anadolu Efes Başantrenörü Ahmet Çakı ise hakemleri eleştirerek, "İlk yarıda Fenerbahçe 20 faul atışı kullandı ve bana göre bunların 10 atışı doğru değildi. İlk yarıda maçın aynı standartta yönetilmediğini düşünüyorum ama bu beklediğim bir şeydi. İkinci yarıda daha iyi savunma yaptık. Son periyotta iki hücumu kötü yönetmemiz ve Fenerbahçe'nin yakaladığı 11-0'lık seri maçı kaybetmemize neden oldu. İlk yarıdaki faul atışları direnç kırıcı oldu. Yine de geri dönüşümüz önemliydi. Serinin ilk iki maçında güzel ortam vardı. İlk maçta Fenerbahçe 37 faul attı, biz tepki vermedik çünkü doğruydu ama biz bugün burada aynı şeyi bulamadık. Umarım bu durum dördüncü maçta daha dengeli olur" ifadesini kullandı.

Anadolu Efes'in oyuncusu Furkan Korkmaz da Fenerbahçe'yi tebrik ederken, "Maçta birkaç kırılma anı ve bu anlarda acemice hatalar yaptık. Genel anlamda iyi mücadele ettik ama maçı kazanamadık. Önümüzdeki maçtan galip ayrılıp, evimize avantajla dönmek istiyoruz" diye konuştu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

'Kent tarımcılığı ile sağlıklı ürünlere ulaşmak mümkün'

SONRAKİ HABER

' Yeni düşmanın Ahmet Davutoğlu olacağı kanısı var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...