07 Haziran 2016 19:11

'Kent tarımcılığı ile sağlıklı ürünlere ulaşmak mümkün'

Çevre Bilimcisi ve Jeofizik Mühendisi Emet Değirmenci, dünya genelindeki kentlerde insanların artık kent ve ekolojik tarıma yöneldiklerini belirtti.

Paylaş

Çevre Bilimcisi ve Jeofizik Mühendisi Emet Değirmenci, Mimarlar Odası Ankara Şubesinde kendi çalışması olan Kent ve Ekolojik Tarım Dünya Örnekleri'ni sunumunu gerçekleştirdi. Sunumu izlemek için gelen dinleyicilere kent ve ekolojik tarımın dünyadaki örneklerine ilişkin konuşan Değirmenci, endüstriyalizmin kentleri tüketim odaklı hale getirdiğini ifade ederek, kentte yaşayan insanların çözüm üretmeleri gerektiğini belirtti.

'KENT TARIMI DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE YAYGINLAŞTI'

Kent ve Ekolojik Tarım projeleri ile ilgilendiğini belirten Değirmenci, dünyanın birçok ülkesinde kent tarımının yaygınlaşmaya başladığını ifade etti. Kent tarımının sağlıklı ürünler yetiştirmek için ideal bir yöntem olduğuna dikkat çeken değirmenci, kent tarımının yapılacağı yerlere ilişkin olarak, "Kent tarımcılığı, yol kenarlarında, duvar bahçelerinde, cezaevi bahçelerinde ve hastane önlerinde kısacası, tarıma uygun hale getirilebilecek her alanda yapılabilir" şeklinde konuştu.

'KENT TARIMCILIĞI FAALİYETİ İLE İNSANLAR KENDİ KENDİLERİNE YETEBİLİR'

Değirmenci ayrıca kent tarımcılığının insanların kendi kendilerine yetmesi için yapılan bir tür çalışma olduğuna değinerek, "Kentler kültürel, ekonomik ve sosyal birikimin yoğunlaştığı yerler olduğundan nüfusun çok olduğu yaşam alanlarıdır. Yiyecek en temel gereksinmelerin başında geldiğine göre; bu kadar yapılanmış çevrede bunca insan nasıl yiyecek bulabilir sorununa verilene cevaptır aynı zamanda" dedi. 

Değirmenci ayrıca bu tür çalışmaların gittikçe çoğaldığını belirtti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İHD: UNİCEF'i özür dilemeye çağırıyoruz

SONRAKİ HABER

Anadolu Efes'i 84-72 yenen Fenerbahçe seride 2-1 öne geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...