07 Haziran 2016 19:07

İHD: UNİCEF'i özür dilemeye çağırıyoruz

İHD kendilerini bir projeye davet eden ancak Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine davetini geri alan UNİCEF'i özür dilemeye çağırdı.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) "Türkiye'de Denetimli Serbestlik Hizmetlerinden Çocuklar İçin Etkili Bir Risk Değerlendirme Sisteminin Geliştirilmesi" konulu projeye İHD'yi davet eden UNİCEF Türkiye Ofisi'nin, Adalet Bakanlığı'nın istemi üzerine üzerine davetini geri almasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'TÜRKİYE VE DÜNYANIN EN SAYGIN İNSAN HAKLARI KURUMLARINDANIZ'

Açıklamada İHD'nin 1986 yılından beri evrensel insan hakları belgeleriyle hak ve özgürlükler her şart altında savunan Türkiye ve Dünyanın en saygın insan hakları kurumu olduğu belirtilerek, "Evrensel insan hakları ilkeleri çerçevesinde hem ulusal hem de uluslararası hak temelli her tür çalışmaya önyargısız katılıp görüş ve önerilerini dile getiren ve bu ilkeler çerçevesinde işbirliği ve ortak çalışmayı esas alan bir dernektir. Siyasi baskı grupları ve devletlerin tutumu bu güne kadar İHD'nin çalışmalarına yön verememiştir. Tek ve belirgin amacı insan hak ve özgürlüklerini savunmak olan İHD bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürecektir" denildi. 

'UNİCEF'İN ÇOCUKLAR YARARINA KATKI SUNMAYACAĞI ORTADADIR'

Açıklamaya şöyle devam edildi: "Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi başta olmak üzere çok sayıdaki hak temelli belgenin yaratıcısı olan Birleşmiş Milletler Örgütünün Çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek işi ile görevli UNICEF Türkiye Ofisinin Adalet Sistemi içindeki çocukları ilgilendiren bir proje tanıtımına derneğimizi davet edip sonrada bu davetini adalet bakanlığının isteği üzerine geri alması UNICEF Türkiye Ofisinin aslı görevini yapmaktan ne kadar uzak olduğunu göstermektedir. Bu tutumuyla UNICEF Türkiye Ofisinin evrensel insan hakları belgeleri standartlarında Türkiye’deki çocuklar yararına fazla bir katkı sunamayacağı da ortaya çıkmıştır."

'ÖZÜR DİLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

İHD, UNİCEF Türkiye Ofisini yaşanan bu vahim durum nedeniyle İHD'den özür dilemeye ve kamuoyuna gerekli açıklamayı yapmaya çağırdı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Alışveriş bağımlılığı uyuşturucu bağımlılığı kadar tehlikeli

SONRAKİ HABER

'Kent tarımcılığı ile sağlıklı ürünlere ulaşmak mümkün'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa