07 Haziran 2016 18:18

PJ Harvey yarın akşam İstanbul’da

İngiliz Müzisyen PJ Harvey yarın akşam ikinci İstanbul konserini Zorlu PSM sahnesinde verecek. 

Paylaş

Automatic Diamini grubuyla müziğe ilk adımlarını atan PJ Harvey, 1991 yılında gruptan ayrıldı ve PJ Harvey Trio’yu kurdu. Automatic Diamini’den Rob Ellis ve Ian Oliver’dan oluşan PJ Harvey Trio’nun ilk albümü 1992 yılında “Dry” oldu. Albümdeki “Dress”, “Sheela-Na-Gig” ve “Hair” gibi şarkılar PJ Harvey’e hatırı sayılır bir dinleyici kazandırdı. 

İlk albümden yaklaşık bir yıl sonra yayımlanan “Rid Of Me” ve bir sonraki albümü “To Bring You My Love”la müzik yolculuğunu sürdüren İngiliz müzisyenin diskografisinde elektronik müzik yaklaşımlarının en belirgin hissedildiği albüm ise 1998 yılında yayımladığı ve John Parish’le ortak yaptıkları Is “This Desire?” oldu. 

PJ Harvey’e Mercury Ödülü kazandıran beşinci albüm “Stories From The City, Stories From The Sea, müzisyenin kariyerinin önemli albümleri olarak sıralanıyor. 

2000’li yıllarda yayımladığı ve tüm enstrümanlarını kendi çaldığı albümü “Uh Huh Her” albümü PJ Harvey’in müzikal kalitesinin de farklı dinamiklerini buluşturduğu projeleri oldu. 2011 yılında yayınladığı “Let England Shake” ile ikinci kez Mercury Ödülü’nü kazanan ilk kadın sanatçı olmayı da başarmış oldu. 

Kariyeri boyunca Nick Cave’den Desert Sessions’a birçok farklı disiplinden müzisyenle düetlere de imza atan PJ Harvey, geçtiğimiz nisan ayında yayımlanan son albümü “The Hope Six Demolition Project”, İngiliz müzisyeni, şarkı sözlerindeki dünyada yaşanan haksızlıklara karşı eleştirel duruşu nedeniyle gündeme geldi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Festivaller İstanbul’da

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlık yasasını onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa