07 Haziran 2016 18:06

BM: 50 bin kişi Felluce’de mahsur

BM Felluce’de artan çatışmalar nedeniyle bölgeden kaçışların devam ettiğini, yaklaşık 50 bin kişinin ise ilçede sıkışıp kaldığını bildirdi.

Paylaş

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), BM Dünya Gıda Programı, Uluslararası Göç Örgütü ve Dünya Sağlık Örgütü tarafında yapılan ortak açıklamada, Irak ordusunun Felluce’yi IŞİD’den kurtarmak için başlattığı operasyon nedeniyle son 10 günde çatışmalardan kaçan yaklaşık 10 bin kişinin kamplara sığındığı aktarıldı.

Açıklamada, “Artan çatışmalar nedeniyle Felluce’den kaçışlar devam ediyor, 50 bin kişiyse ilçede sıkışıp kaldı” ifadelerine yer verildi.

‘TEMEL İHTİYAÇLARA ERİŞEMİYORLAR’

Irak hükümetinin Anbar’da yerlerinden edilen 60 bin kişi için kurduğu kampların dolduğuna dikkat çekilen açıklamada, yaklaşık bir yıldır insani yardım yapılamayan Felluce’de halkın su, gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçlara erişiminin olmadığı vurgulandı. 

BM’ye göre, son iki yılda Irak’ta 3,4 milyondan fazla kişi yerinden edildi ve yerinden edilenlerin yarsından fazlasını çocuklar oluşturuyor., 10 milyondan fazla kişiyse insani yardıma ihtiyaç duyuyor. 
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD’liler  Suudi Arabistan’a destek vermek istemiyor

SONRAKİ HABER

Emek Sanat  Atölyesi kuruluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...