07 Haziran 2016 17:54

AYM için ilk imza Sağlar’dan

CHP, mevcut fezlekeler üzerindeki dokunulmazlıkların geçici maddeyle askıya alınmasını düzenleyen anayasa değişikliğini AYM’ye taşımaya hazırlanıyor.

Paylaş

İlk imzayı attığını ilan eden CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, 109 CHP’li milletvekilinin daha imza atması gerektiğini belirterek; “Kılıçdaroğlu, bu düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğunu söylemişti, hatırlarsanız. Şimdi onun da haklı çıkması için bu maddenin Anayasa Mahkemesine taşınması gerekmektedir” diye konuştu.

Daha önce HDP, CHP’li milletvekillerine imza vermeleri için talepte bulunmuş, CHP’de “hayır” oyu kullandığını ilan eden milletvekilleri, HDP’ye destek vermeyeceklerini ve CHP’nin kendi içerisinde görüşerek, maddeyi AYM’ye taşıyacak olan 110 milletvekilinin imzasıyla harekete geçmeleri gerektiğini savunmuşlardı.

Çağdaşses’in haberine göre CHP’li Fikri Sağlar, parti içerisinde ilk imzayı veren isim oldu ve 109 milletvekilini de imza vermeye çağırdı. “Elimde imza kağıdı ile vekil vekil dolaşmayacağım, kendiniz gelin imzanızı atın” çağrısında bulunan Fikri Sağlar; “110 imza için hiç kimse ile iş birliğine gerek yoktur. CHP dimdik ayaktadır. CHP’li yoldaşlarımız ile bu işi çözebiliriz. Bunu AYM’ye götürmek için ilk imzayı ben vereceğim, eksik kalan imzalar için de 109 CHP’li kahraman yoldaşımdan hiç bir şüphem yok! CHP olarak biz evrensel hukukun üstünlüğüne inanan bir partiyiz. Hukuk olmadan, demokrasi olmadan, laiklik olmadan, bunun gereğini yapmalıyız. Anayasa’ya aykırı bir düzenleme konusunda, hukukun üstünlüğüne inanan bir partide varolan insanların gereğini yapması gerekiyor.” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçilerin çocukları kadro istedi

SONRAKİ HABER

ABD’liler  Suudi Arabistan’a destek vermek istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...