07 Haziran 2016 16:12

Menbic’te iki köy daha IŞİD’den alındı

IŞİD’in en önemli nefes borusu ve Avrupa'ya açılan kapısı olan Menbic’e dönük başlatılan operasyonda ilerleyiş sürüyor.

Paylaş

IŞİD’in en önemli nefes borusu ve Avrupa'ya açılan kapısı olan Menbic’e dönük başlatılan operasyonda ilerleyiş sürüyor. Sabah saatlerinde iki köyü IŞİD’den alınıkren, akşam saatlerine doğru da yıllardır IŞİD işgali altındaki iki köy daha geri alındı. 

Menbic Askeri Meclisi tarafından IŞİD’in Türkiye ve oradan da dünyaya açılan kapısı olarak değerlendirilen Menbic’e dönük başlattığı operasyon sürüyor. Sabah saatlerinde Mihtereq Kebîr ve Qera Kebîr köyleri IŞİD’den alınırken akşam saatlerinde yıllardır IŞİD işgali altında olan Mihtiriq El- Zexîr ve Xirbit Bişar köyleri de geri alındı. Tişrin barajının 8 km güneyindeki Mihtiriq El- Zexîr köyü ile 11 km kuzeyindeki Xirbit Bişar köylerini, akşam saatlerinde doğru Minbic Askeri Meclisi’ne bağlı savaşçıların denetimine geçerken, köylerdeki arama tarama faaliyetleri sürüyor. 

OPERASYONU TÜRKİYE İSTEMİŞ

Menbic operasyonu Türkiye’de de tartışılmaya devam ediyor. Türkiye’nin ilk günden karşı çıktığı bu operasyona ilişkin bugün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuştu. 

Çavuşoğlu, bu bölgeyi “kırmızıçizgi” olarak değerlendirip, QSD güçleri tarafından başlatılmak istenen operasyona daha önceden de olduğu gibi ilk günden karşı çıkarak, operasyonun başlamaması için yürüttükleri diplomasi trafiğini unutarak, “Bölgenin temizlenmesini ve bu bölgenin kapatılmasını en çok biz isteriz. Çünkü bu bölgeden en çok saldırı bize geliyor” ifadelerini kullandı. 

‘BÖLGEDE YPG’Lİ İSTEMEYİZ’

Çavuşoğlu, “Fırat’ın doğusunda YPG’liler lojistik destek vermek istiyorsa o ayrı ama özellikle operasyonlar bittikten sonra batısında bir tane bile YPG’li istemeyiz. ABD de bu konuda garanti verdi. Eğer sözünde durursa garanti verdi" ifadelerini kullandı. (DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Tüketimin çoğu bordrolularda!

SONRAKİ HABER

Şarkılar tiyatroların dayanışmasına!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...