07 Haziran 2016 15:34

Bu dava vicdanlarda yara açmıştır

Manisa'da Ankara katliamını protesto edenlere açılan davanın duruşması görüldü.

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı’nın ardından Manisa’nın Salihli ilçesinde gerçekleştirilen protesto eylemine katılan 13 kişi,  Salihli Adliyesi 5.Asliye Ceza Mahkemesinde “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

Aralarında KESK, DİSK, HDP ve Birleşik Haziran Hareketi üyelerinin de olduğu 13 kişi, “Hırsız,katil Erdoğan” sloganı atmakla suçlanıyor. Mahkeme öncesi adliye önünde “Susmayacağız direneceğiz. 

Baskılar bizi yıldıramaz” pankartı açılarak basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Böyle bir acıya tepkiyi dile getiren insanların yanında olmak gerekirken dava açılması vicdanlara yeni bir yara açmıştır. Bu doğrudan demokrasi süreciyle ilintilidir. Buradan çıkacak karar düşünce ve fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli.Bu davanın takipçisiyiz” dedi. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise büyük bir ironi yaşandığını söyleyerek, “Her dakika hem ettiği yemine hem anayasaya uymayacağını uymadığını hukukunu tanımadığını aslında hukukun da kendisi olduğunu söyleyen bir Cumhurbaşkanına hakaretten bugün yargılanıyorlar. 

Son 14 yıldır hukuk tamamen devletin değil bir partinin hukukunu savunur hale geldi. Buradan ilan ediyoruz, vatandaşlarımızı aşağılayan, kadına yönelik hakaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanına hakaretten kaynaklı tazminat davası açmaya davet ediyorum. Tüm kamuoyunu destek olmaya çağırıyorum” diye konuştu. 
(Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçılara hasta tutuklu broşürü

SONRAKİ HABER

İftar çadırında mülteci çocuklara yer yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...