07 Haziran 2016 14:41

Yılbaşı bombacıları hakkında 27 yıl hapis istendi

Ankara'da yılbaşı gecesi canlı bomba saldırısı yapma hazırlığındayken yakalanan 2 IŞİD'li hakkında 27'şer yıla kadar hapis cezası istendi

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ankara'da yılbaşı gecesi canlı bomba saldırısı yapma hazırlığındayken yakalanan 2 IŞİD'li hakkında 27'şer yıla kadar hapis cezası istendi. Davanın duruşmasında IŞİD üyesi olmakla suçlanan sanık Zafer Altan tutuksuz yargılanmasına devam kararı verildi. 

Ankara'da yılbaşı gecesi canlı bomba saldırısı yapma hazırlığında oldukları iddiasıyla tutuklanan 4 IŞİD üyesi hakim karşısına çıktı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Musa Canöz ve Adnan Yıldırım, tutuksuz sanık Zafer Altan ve sanık avukatları katıldı. Mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Selda Binboğa Kurtuluş, Musa Canöz'ün Suriye'ye gidip geldiğinin belirlendiğini, Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri lojmanları etrafında gezdiğinin tespit edildiğini, eylemde bulunabileceğine dair hakkında tutanak tutulduğunu söyledi. 

5 KİLİSENİN ADRESİYLE YAKALANMIŞLARDI

Canöz ile Yıldırım'ın kaldığı kaldığı evde patlamaya hazır halde bir bomba yeleği ve sırt çantası, Ankara'da faal beş kilisenin adresi ve ayin saatlerinin yazıldığı dokümanlar ve patlayıcı madde ele geçirildiğini belirten Kurtuluş, sanıkların sorgularında suçu dolaylı olarak kabul ettiklerini aktardı. Kurtuluş, sanıkların Türkiye'deki mevcut düzeni "tağut, kafir" görerek, Suriye'ye giderek IŞİD bünyesinde askeri eğitim aldıklarını ve çatışmalara katıldıklarını dile getirdi. Canöz'ün cihat için gittiği Suriye'de, kardeşi ve amcasının ölmesinden Türkiye'yi sorumlu tutarak intikam eylemi hazırlığında olduğunu kaydeden Kurtuluş, Canöz ile Yıldırım'ın, sanıklardan Mustafa Mol'un talimatıyla canlı bomba eylemi yapmayı planladıklarını söyledi. 

Savcı Kurtuluş, tutuklu iki sanık hakkında "IŞİD üyesi olmak" ve "patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından 12'şer yıldan 27'şer yıla kadar hapislerini istedi. Ayrıca yakalanamayan Mustafa Mol hakkındaki dosyanın da ayrılması talep edildi. Sanıklardan Zafer Altan'ın ise IŞİD'e eleman temin eden "Ebu İbrahim" kod adlı Mustafa Mol ile telefon bağlantısının bulunduğunu belirten Kurtuluş, Altan hakkında da "IŞİD üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.

SURİYE'DE ARKADAŞLARINA GİTMİŞLER (!)

Sanıklardan Canöz "Daha önce söylediklerimi tekrarlıyorum. Acziyetimi, mağduriyetimi bildirdim. Sıkıntılardan dolayı yaptığımı bildirdim" dedi. Altan ise savunmasında suçsuz olduğunu belirtti. Sanık Adnan Yıldırım da Suriye'de katıldığı yaklaşık yüz kişilik grubun arkadaşlarından oluştuğunu ve IŞİD'le bağlantısı olmadığını iddia etti. Bombayla hiçbir alakası olmadığını savunan Yıldırım, Mustafa Mol'un da arkadaşı olduğunu söyledi. 

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı 19 Temmuz'a erteledi. 

ÖNCEKİ HABER

Sennur Sezer Emek-Direniş Ödülü kazanan şiirler

SONRAKİ HABER

Setenay Suyünç’e hocalarından destek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...